Små samhällen i närheten av LA

14 mars 2011 11:46
Visningar: 556
I maj ska jag åka till Kalifornien i 10 dagar. Vi ska börja med att beöka LA i några dagar (Jag minns faktiskt inte hur många det var just nu) Därefter tänkte jag ge mig iväg ut på landsbyggden för att se lite av det "vanliga" amerika.
Att få fram information om LA är ju inte så svårt. Men det det som jag vill ha tips på är om någon vet några fina små samhällen som man kan besöka om man åker lite norrut.
Jag tänkte åka längs Highway 1. Den har jag fått rekommenderat sedan tidigare. Så några förslag på ställen utmed den vore jag väldigt tacksam för.

Ja, jag vet att 10 dagar är alldeles för lite. Men nu är det som det är med den saken. 10 dagar är vad budgen håller till.
Av Hawaii
14 mars 2011 16:12
Det "vanliga" Amerika kommer att vara runt om dig, oavsett om du är i LA eller ute på landsbygden. Det kan vara tråkiga förstäder eller intressanta och vackra platser,
Santa Barbara är en mycket fin liten stad. Missa inte den. Och Solvang, i närheten, är en liten dansk-inspirerad stad, som trots att den är ganska turistisk också är "typiskt" amerikanskt just av den anledningen. Längre norrut, Carmel, en annan fin liten ort. Och massor med vacker natur mellan de platserrna,
Av Hkn
14 mars 2011 18:25
Detta är ju inte något direkt särskilt exotiskt förslag men...

SANTA CRUZ är ett av mina favoritställen. Kör Highway 1 en bra bit, 471 km för att vara exakt, så är du där.
En strand med nöjesfält (bergochdalbanor och allt). En pir med överprisade restauranger. Slöa sälar som ligger och dåsar på betongkonstruktionen som bär upp piren och, som kronan på verket, en riktigt bra surfvåg.

Surfvågen, Steamer Lane, är legendarisk och du kan sällan komma riktigt duktiga surfare närmare än så här (man står på klippan vid fyrtornet och ser dem riskera livet).

Staden är ungefär så liberal och progressiv som det går i USA – den har t ex förklarat sig själv som kärnvapenfri zon. Ett mycket avspänt ställe.

Kör försiktigt!

:: hkn ::
Av Annl
17 mars 2011 09:11
Hej,

Håller med Hawaii om att Santa Barbara och Carmel är små pärlor som du inte får missa. Monterery finns ju också där men är inte alls lika mysigt som Carmel. och du kommer att få uppleva fantastisk natur, missa inte 17 miles drives t.ex. Highway 1 är en riktigt trevlig vägsträcka att köra; tänk när vi kom där i somras och solen sken och man gungade fram i den stora amerikanska SUV:en och kollade ut över havet och radion spelade gammal klassisk musik -Beach Boys trorn jag det var. Helt grymt!

Ha det fint over there!