Metro i Los Angeles

Av High
7 juli 2019 22:33 (redigerad)
Visningar: 437
Sitter o planerar lite om hur o var man ska bo mm mm
Vi kommer ha hyrbil men undrar över om hur bra o smidig tunnelbanan är.
Som det ser ut nu kommer vi bo i närheten av Redondo Beach och funderade över att ta metron istället för bil när vi ska till Universal studios. Bra idé istället för bil??
7 juli 2019 22:47
Om ni ändå har bil är det väl lika bra att ta den? Själv hade jag inte bil och tog metron mellan Hollywood, Downtown och Universal. Det var mycket smidigt.
Av High
8 juli 2019 20:04 (redigerad)
Tänkte väl mer när/hur tidigt man måste åka för att inte fastna i trafiken. Kanske att det då är enklare att åka tunnelbana om man inte vill gå upp mitt i natten typ...?

Har svårt att greppa hur stort det verkligen är :)... när vi planerar de olika saker vi vill se och vill ju sitta så lite som möjligt i köer. Hur gör man när man ska till de olika utflykterna? Åker man supertidigt eller tar man det piano och åker efter rusningen? T ex om man bor i Redendo Beachområdet och vill åka till Malibu och kolla runt.
8 juli 2019 20:52
Jag valde att bo i både Hollywood och Santa Monica för att slippa transportera mig så mycket.
Vet inte hur lång tid det tar att köra däremellan i olika trafiksituationer.
9 juli 2019 07:13
Undvik tider mellan ca 8-10 och 15-18 då de kan vara lite trafik. Oftast är det på avfarter/påfarter som hastigheten dras ner och bildar köer men annars flyter det på (min erfarenhet). Mellan Redondo och Santa Monica/Malibu är det bästa alternativet highway 1 bäst då det är raka vägen. Jag har aldrig åkt metron i LA så kan inte uttala mig utan bara hyrt bil.
Av High
9 juli 2019 12:35 (redigerad)
Ok tack, har ju läst så mkt om köerna så det är lätt tro att det är stillastående mellan 05.00-11.00 typ....

Är Redondo ett ok ställe för att ta sig till olika utflykter? Vi planerar att besöka det "vanliga" med Venice, Hollywood, Universal Studios, stränderna i Malibu, Balboa Island, Santa Monica samt en sväng med 2 eller 3 övernattningar i LV.

Tänkte börja i Redondo 4 nätter, LV 2/3 nätter, och någon annanstans i LA resterande 4/5 nätterna.
Svårt att greppa avstånden :) Vill ju ha nära till allt och även bo strandnära utan att betala en förmögenhet som i Santa Monica...Fysiskt omöjligt, ja förmodligen
9 juli 2019 15:16
Jag har heller aldrig åkt metro i LA så nu får du inte svar på din ursprungliga fråga av mig heller - sorry! En tanke bara, om ni ändå ska tillbaka till LA på slutet av er resa och då bo någon annanstans - varför inte bo nånstans i norra delarna av stan då, t ex i närheten av Universal? Det mesta av det ni vill till ligger i norr och Redondo beach är på andra sidan av stan, en bra bit söderut. Vi bor i Manhattan beach när vi är i LA och det är en annan av beach-städerna i south bay. Vi bor där för att vi gillar den orten och atmosfären där och för strändernas skull (har tyvärr inte varit i redondo dock) och åker kanske bara in till LA en dag. Det tar tid. Minst en timme skulle jag nog säga till Hollywood. Mer om det är rusningstrafik. Min upplevelse är att det är lugnare på helgerna.
Av High
9 juli 2019 15:30
Jo, det är väl lite så vi resonerar nu. Tittar på Redondo, Manhattan och Hermosa Beach eftersom det verkar lite mer relaxat där och kanske West Hollywood efter LV, eller tvärtom...