Var bör man bo i LA?

Av Lena_l
7 jan. 2017 09:46
Visningar: 8580
Hej!
Jag, min man och 15-åriga dotter tänkte åka till Los Angeles i sommar. Vi behöver tips om vart man bör bo. Vi vill bada i havet men även besöka alla sevärdheter. Har tittat på Santa Monica Beach och Venice Beach. Är det bäst att bo i närheten till havet och ta sig in med allmänna kommunikationsmedel till sevärdheterna eller tvärtom? Har läst att det är lite krångligt att åka med allmänna kommunikationsmedel. Finns det någon hemsida där man kan se hur de går och hur ofta?
7 jan. 2017 12:52
Beror lite på vad ni exakt tänkt er att göra i LA. Hela LA metropolitan area är som du säkert läst gigantiskt stort till ytan. Kollektivtrafiken är på bättringsvägen men långt ifrån bra. Går numera spårvagn mellan Santa Monica och Downtown som åtminstone delvis inte behöver väja för korsande trafik. Däremot tar det 50 minuter utan förseningar. Finns två renodlade tunnelbanelinjer; röda och lila linjen.
https://www.metro.net/riding/maps/ har bra info tycker jag. Dock skulle jag hålla mig undan bussar, mycket segare än att köra bil samt att det ofta åker en del suspekta personer på dessa. Bil är tyvärr överlägset i LA om du möjligtvis inte bor i Hollywood och inte ska besöka Six Flags eller Disneyland.

Skrivit ett inlägg tidigare om olika områden i LA, klistrar in det här:
I LA, håller du dig norr om I-10 och undviker Downtown kvälls-/nattetid kan du typ inte hamna fel. Finns såklart bra ställen söderom också men det är en enkel tumregel. Finns såklart bättre och sämre områden norröver också, South Pasadena har en del skumma gator (norra är dock kanon) och Venice gav mig lite dåliga vibbar också bortom strandpromenaden.

Sedan beror det på vad man söker i form av nöjen och hur nära det ska vara till allt. Hollywood är prisvärt, har nära till mycket roligt och ett stort nattliv men lite sämre åtkomst till motorvägar till resten av staden. Gillar annars de norra delarna, typ Burbank, Glendale, Eagle Rock och Pasadena, som också är rätt så prisvärt. Kanske känns lite off och vissa tycker nog det är lite dött där, men man tar sig snabbt var som (om man lyckas undvika alla köer) på motorvägarna, bra matställen och hyfsat nattliv.
Var noga med att kolla upp exakt adress på hotell så att de verkligen ligger i det området de skyltar med, plus googla hur området upplevs av lokalbefolkningen. Exempelvis kan hotell skriva att de ligger i Norwalk och det kanske det också gör, men ett kvarter bort ligger kanske ett risigt ghetto som de flesta inte skulle vilja besöka. North Hollywood och Hollywood är också stor skillnad, räcker med att se avståndet på en karta. Hollywood är inga problem men NoHo kan vara ganska nergånget på sina ställen.

När på sommaren tänkte ni besöka? Var i Santa Monica i juni och då var vattnet iskallt tyvärr! Badvänligare i San Diego :)
Av Daytona
7 jan. 2017 19:08
Vi bodde billigt och helt ok på Travelodge Sunset/Vermont. Uber är i särklass det bästa färdsättet om man inte vill ha bil.
7 jan. 2017 19:38
Hotellet som Daytona nämner har verkligen kanonläge med nära till väldigt mycket.

Håller med om att Uber är väldigt bra i LA, speciellt för nerverna i den hemska trafiken ;)
Av Annaer
8 jan. 2017 00:36
Vi bodde på 2 olika ställen i LA. En vecka i hollywood & 1 vecka i venice. Det funkade jättebra, hollywood är nära till många sevärdheter, vi hade 1 kvarter att gå till sunset blvd. I venice va det ju givetvis nära till stranden 😊. För vår del funkade det jättebra att dela upp vistelsen speciellt eftersom LA är ENORMT STORT & trafiken hemsk. Att ta sig från stranden till sunset kan ta timmar med alla köer... // Anna
Av Lena_l
8 jan. 2017 06:57
Hej Anna!
Vilka hotell bode ni på i Hollywood resp. Venice? Några du kan rekommendera?
Av Annaer
8 jan. 2017 18:39
Hej Lena!
Vi bodde på "the hotel Hollywood" i Hollywod (hoppas länken funkar...) http://www.booking.com/hotel/us/hollywood-guest-inn.sv.html?aid=304142;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaMgBiAEBmAEluAEMyAEU2AEB6AEB-AELqAID;sid=c7dc68604cae6ca1105259690b2d1a6f;checkin=2017-01-14;checkout=2017-01-15;room1=A,A;homd=1;atlas_src=sr_iw_title
Det va helt ok, mysigt, gratis frukost (enkel) & parkering, ganska små rum, välstädat, trevlig personal, ca 1 kvarter till sunset blvd & walk of fame, nära motorvägen som går till universal bla.

Vi valde venic för att det va billigare än santa Monica. Vi bodde på "Ramada inn Marina del rey", http://www.booking.com/hotel/us/ramada-inn-marina-del-ray.sv.html?aid=304142;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaMgBiAEBmAEluAEMyAEU2AEB6AEB-AELqAID;sid=c7dc68604cae6ca1105259690b2d1a6f;checkin=2017-07-10;checkout=2017-07-11;room1=A,A;homd=1;atlas_src=sr_iw_title
jättebra, 2 kvarter till standen gångavstånd eller om man vill ta bilen så låg en jättestor parkering i slutet av vägen, liten pool, välstädat, gratis parkering & trevlig personal. Vi gav våra strandstolar & parasol till en städerska när vi åkte hem :-)

Vi bokar alltid rum via booking.com & det funkar jättebra.
Hoppas det hjälper :-)

Med vänlig hälsning Anna
9 jan. 2017 20:17
Vi bodde några nätter nära Venice beach och några på Hollywood Orchid Suites (prisvärda rum där hela familjen fick plats och en liten pool). Hade gärna bott i Santa Monica men priserna där passade inte vår budget men i Marina del Rey är priserna bättre och det är bra att bo där. Vi valde att dela upp just för att slippa sitta i bilen många timmar och dels för att vi i familjen hade lite olika önskemål vad vi ville se i LA. Min dotter ville så gärna se Warner Bros Studios och se var Pretty Little Liars spelades in så då tog vi tjejerna en tur till Warner Bros Studios medan killarna i familjen gjorde lite annat.
Kan inte ge råd om bussar eller tunnelbana för att vi hade hyrbil.
https://city-lover-reser.blogspot.se/search/label/Los%20Angeles