L.A ca 3 veckor

6 apr. 2016 18:00
Visningar: 208
Hallo :)
Vi är 2 tjejer på 22 och 23 år som tänker åka till Californien under Oktober/Novemer 2016.
Planen är att vi ska ha en hyrbil under hela vistelsen och arbeta oss igenom staden antingen börja i norr och köra neråt eller tvärt om. Vi kan tänka oss att köra till Grancanyon och sedan upptäcka Las Vegas och ta flyg därifrån.
Är tidsplanen bra utan stress eller kan det bli för lång resa inom samma stad?
Det vi har skrivit upp än så länge är:

-Beverly Hills
-Runcanyon
-Universalstudios, six flags, Disney World
-Venice Beach
-Santa Monica
-Rodeo Drive
-Hollywood, åka buss och se kändishusen
-Hollywoodskylten

Alla tips uppskattas så som boende och hur man ska tänka med en sån här resa och har vi glömt något som vi helt enkelt inte får missa??
6 apr. 2016 21:56
Hej :)

Bodde i L.A i ett år, och enligt mig kan man aldrig få för mycket utav staden. Tycker absolut ni ska passa på att köra till Las Vegas från L.A. Vägarna är jättebra och fina, tar ungefär mellan 5 - 8 timmar att köra från L.A till Las Vegas. Väl på plats i Las Vegas kan man antingen boka en guidad tur till Grand Canyon eller om man vill köra dit själv. Finns olika utsiktsplatser att åka till, som ligger olika långt bort, men jag lovar, alla är makalöst vackra! Besökte Grand Canyon två gånger, en gång med min familj när dom kom på besök och då stannade vi över natten. Andra gången åkte jag dit med en kompis, blev väldigt impulsivt när vi sista dagen i Las Vegas kom på att vi ville åka till Grand Canyon. Steg upp extremt tidigt och kom hem sent, men det blev en lyckad dag det också haha :) I alla fall, är ni i L.A tre veckor, hinner ni absolut med en sväng till Vegas och Grand Canyon.

Bra att ni ska ha hyrbil, att upptäcka L.A utan hyrbil är inte lika lätt. Visst bussarna går ofta och till många platser men det tar så lång tid att åka bussen och helt ärligt dyker dom inte alltid upp!

Man får i alla fall räkna med att lägga en heldag både på Universal Studios, Six Flags (häftigare berg och dalbanor har jag aldrig åkt!) och Disney World men det är det värt! Ett annat tips som jag tycker är lätt värt ett besök är Warner Bros studios. Där spelas de flesta serier in och man är i en liten grupp, och det är bara att be guiden prata om och visa extra mycket saker om serien man är intresserad av. Fick bl.a gå in i Ellen DeGeneres studio, gå runt i Pretty Little Liars staden och skolan som serien spelas in i (var tokig i serien då) och massa mer och en vecka senare köpte jag en ny biljett till Warner Bros för jag tyckte allt var så häftigt och ville se det igen haha. Måste dock förbokas! (Säger detta för att första gången jag besökte Universal Studios trodde jag man skulle få se mer inspelningsplatser av filmer och serier som man skulle känna igen men det var inte mycket sånt.

-Besöka Hollywood och Walk of Fame är givetvis ett måste. Tyckte det var lika häftigt varje gång, även om det inte riktigt är som man föreställer sig att det ska vara men säg något som är :)

- Att köpa en guidad tur för att se kändishusen låter tusen gånger bättre än vad det är. Jag tror inte jag träffat en enda person som varit nöjd med den turen utan tycker det är en besvikelse då det enda man faktiskt får se är höga buskar och murar. Jag själv tog aldrig den turen, men ska erkänna att jag en gång körde omkring själv och kollade in husen jag med, men man ser absolut ingenting tyvärr.

- Santa Monica är fantastiskt, något som är mysigt är att hyra cyklar på strandpromenaden och sen cykla bort till Venice. Rätt coolt då man märker direkt när man är inne i Venice för stilen på husen ändras totalt. När ni är i Santa Monica, passa också på att kolla in 3rd street promenade, en fin och bra shoppinggata.

- Ett annat måste är Griffith Observatory. Den bästa och mest magiska utsikten över L.A får man därifrån, speciellt på kvällen. Skulle seriöst kunna stå där hur länge som helst och bara kolla haha.

- Även The grove är en mysig plats att besöka för shopping/mat, gillade det starkt.

- Får ni tid över och känner att ni vill kan ni alltid köra till Malibu över dagen, eller varför inte ner mot Newport beach och Laguna Beach :)

- Sista saken jag alltid tipsar om när folk ska till L.A eller USA överhuvudtaget, ät på Cheesecake Factory, maten är världens godaste för att inte tala om efterrätterna! :) Ha så kul på er resa :)
12 apr. 2016 11:16
Tack så jättemycket för dina tips och all info! 😀😀
7 maj 2016 22:42
Hej!
Låter riktigt rolig trip ni ska göra!
Själv planerar jag att åka till USA efter sommaren ungefär den tiden men är ån så länge bara under planeringsstadiet. Letar också efter resesällskap, alltid roligt att träffa och slå följe med nya människor när man är ute och Reser. Så vill ni ha resesällskap under denna trip så säg gärna till! :D