Singapore - Koh-Lipe

Av Asil
19 juni 2014 18:40
Visningar: 541
Hej!

Jag sitter desperat och letar efter en anknytning mellan Koh-Lipe och Singapore den 20 december. Vi anländer vid 16-tiden från London (British Airways).
Finns det då någon chans att ta sig ut till Koh-Lipe samma kväll? Från Langkawi går sista färjan ganska tidigt ser det ut som...finns annat sätt.

Har samma problem vid hemfärd mot Singapore. Verkar som att flygen mellan Langkawi-Singapore går tidigt, men att man inte kommer in med färjan från Lipe i tid. Ska man då bli tvungen att övernatta på Langkawi...

Vet inte hur länge jag googlat på detta nu, behöver lite tips eller ett definitivt svar så att jag kan sluta leta.
Av Emh87
19 juni 2014 19:57
Jag gjorde den rutten i vintras och det flöt på bra. Men jag sparar min bläck. Inom 48 timmar kommer du har ett klockrent svar från "Sierra".
Av Sierra
20 juni 2014 00:00
Ni kan inte ta er till Lipe samma dag som ni landar SIN. Ni måste övernatta i Singapore och ta en tidig flight nästa dag.

Det är tre bolag som trafikerar Langkawi från SIN; AirAsia, Tigerair och SilkAir.
- AirAsia har en dep/dag 10.45
- Tigerair flyger inte alla dagar, och inte lör 20 dec.
- SilkAir har två dagliga dep sön och tis, 08.40 och 18.35

Det är alltså ingen av dessa som passar er 20 dec.

Ni måste sikta in er på tidigt flyg 21 dec och avgången från Telaga Harbour till Lipe 14.30. Boka i mycket god tid, helst redan nu! http://telaga-terminal.com/langkawi-lipe-return-trip.html

När det gäller återresan till Singapore startar AirAsia för tidigt med tanke på första transfer från Lipe och det är endast Tigerair och SilkAir som är aktuella med tanke på dep tid från Langkawi. Även detta beroende veckodag då de inte flyger alla dagar. Om era datum stämmer behövs ingen övernattning på Langkawi under återresan.

http://www.airasia.com/ot/en/home.page
https://m.tigerair.com/booking/search
http://www.silkair.com/booking-flow.form?execution=e5s1
Av Asil
21 juni 2014 09:40
Tack för svar!
Ja, det är väl ungefär samma research jag har gjort. Vi tänkte åka tillbaka mot Singapore så att vi är där 2/1. Lite sightseeing innan hemfärd.
Man får helt enkelt acceptera övernattningar på vägen till Koh Lipe om man kommer via Singapore. Kollade hur det skulle bli att ta sig hem via Pak Bara, men det känns onödigt krångligt...och dyrt.Tycker bara lite synd om barnen...känner mig inte så nöjd med resrutten längre. På Langkawi verkar det otroligt utsåld över julen, annars hade vi stannat där ett par dagar. Men nu, som övernattningshotell när man flyger direkt nästa dag, var ska man då bo.

Fråga om transfer Koh-lipe och Langkawi: via resorten på Koh Lipe har jag fått tips att vända mig till Satun Pakbara Speedboat för bokning av färje biljetter. Är det pålitligt eller måste man gå via Telaga? (jag har fått ett mail tillbaka från Satun Pakbara där de undrar om jag vill boka)
Mitt problem är att dotterns pass går ut i september och på Telagas site ser det ut som att passnummer måste anges. Samma sak gäller bokning av biljett via Tiger Air.

Hälsningar Elisabeth
Av Sierra
21 juni 2014 10:27
Ang boende på Langkawi hittar du säkert något om du söker på agoda.com eller booking.com. Det är mest troligt att du hittar något i Cenang.

Nästa säsong är det inga speedboat transfers mellan Langkawi och Lipe, endast färja.
Satun Pakbara Speedboat är ett ok företag som alltså kommer att använda färja på den routen.

Varför inte skaffa nytt pass till dottern innan ni bokar? Det måste i alla fall göras innan ni reser.

Du kan även boka färja på denna site där du inte behöver ange pausnummer. Dock är den inte öppen för bokning förrän om ca en månad. http://thaibeachtravellers.com/transport/langkawi-(kuah-jetty)
Av Asil
21 juni 2014 12:30
Tack! Tänkte om någon hade tips ngt specifikt ställe.

Givetvis ska jag skaffa pass...det är bara det att polisväsendet har kommit på nya rutiner. Man får numera boka tid för passutfärdande. Nästa tidsslott i Sthlm är om mer än en vecka.

Fick faktiskt just svar från Telaga att jag kan skicka in nuvarande pass-nummer och uppdatera när dottern fått nytt. Så nu löser sig allt till det bästa!

Detta med att sköta allt via Internet när man "luffar" är på både gott och ont :-)

Trevlig fortsatt midsommar!
Av Mr_y
22 juni 2014 09:30
Hotel Frangipani Langkawi resort&spa är riktigt bra och barnvänlig, ligger bara en stenkast till Cenang Centrum, och vid en lugnare strand del.