Shop 'til you drop! – Vilka är era bästa tips?

Av Ellinor
18 aug. 2010 12:15
Visningar: 2366
När hösten närmar sig är det kul att dra iväg på en shoppingweekend. Vilka är era bästa tips? Det kan vara småbutiker, stora kedjor, marknader, varuhus eller hela områden i spännande shoppingstäder världen över.

Eftersom jag precis har kommit hem från en helg i London så passar jag på att kick-starta diskussionen med ett tips om en rolig klädbutik i Notting Hill:

Yumi, på 31 Pembridge Road, nära Notting Hill Gate.
http://www.uttamdirect.com/ (även butiker på andra ställen i Storbritannien)

När jag var där i helgen var det fullt med snygga klänningar, roliga accessoarer och andra söta pinaler att vila ögonen på.

Så, nu är jag nyfiken på era senaste upptäckter och gamla favoriter, dela gärna med er!
Av Ellinor
18 aug. 2010 14:04
Ja, jag är också ett stort fan av Köpenhamn. Har du några speciella favoriter eller bra områden för shopping i Köpenhamn?
18 aug. 2010 14:39
När det gäller shopping, är Buenos Aires min favorit. Tyvärr, för långt borta för en weekend resa, men ni som har bokat resan till BsAs, missa inte Palermo. Där finns a l l t när det gäller, mode, design, inredning, etc. Beroendeframkallande!
Av Ellinor
18 aug. 2010 14:44
Kul! Ja Buenos Aires är kanske inte den första staden man tänker på när man hör "shopping", men det kan ju vara ett perfekt stopp på en längre resa!
18 aug. 2010 15:16
Jag älskar PalmaMallorca. Den staden har allt när det gäller shopping, i alla prisklasser.

Om man gillar att fynda billigt så är klädaffären Madonna i gamla stadsdelen ett hett tips. I augusti har de rea och man kan köpa semesterkläder som t-shirts och linnen för bara några Euro. Roliga kläder och märken som inte finns hemma. de har både dam och herrmode.

Gillar man lite lyxigare shopping och fina märken så är det de stora varuhusen som gäller. Lite billigare än hemma och stort utbud!
Av Hathor
18 aug. 2010 16:52
Citerat från ellinor:
Ja, jag är också ett stort fan av Köpenhamn. Har du några speciella favoriter eller bra områden för shopping i Köpenhamn?
det är hela staden sammataget,jag vandrar runt bland gator o prång,villar bort mej ,njuter,handlar o inmundigar,...ibland hoppar jag på en buss o hittar på så sätt nya kvarter...
kläder i danmark är unikt designade,liksom smycken,så de kommer jag hen med liksom olika ostsorter..
o rågbröd...
kul e de ....
Av Ellinor
19 aug. 2010 14:29
Tack för tipsen Pinkygirl! Det är ju alltid kul att hitta lite som inte finns hemma. :)
19 aug. 2010 16:05
Jag gillar att shoppa helt galna leksaker på Hamley's i London eller FAO Schwarz i New York. Tyvärr har jag inga barn att handla till så jag får lägga band på mig och bara köpa nåt i vuxensmak :)

Dessutom älskar jag att gå i husgerådsavdelningar på varuhus i Tyskland. De har fräck design på husgeråden där. Ingen speciell affär.
Av Trea
19 aug. 2010 18:45
När det gäller shopping så ääälskar vi Ukraina! Här finns alltid glitter och glamour, och så ligger de alltid före Sverige när det gäller mode. När vi köpte tigermönstrade saker där för nåt år sen kändes det lite konstigt... men året efter blev det stort i Sverige. Och jackorna med pälskragar som vi köpte där förra året kommer att bli helt rätt nu ;) Så vår röst faller på Ukraina! ;)

Annars tycker jag att de stora kedjorna, som snart är samma överallt, gjort att det ofta blir ganska tråkigt att shoppa i Europa ;(
19 aug. 2010 19:23
Jag håller med Pinky Girl. Palma på Mallorca är en drömstad att shoppa i. Som tur är så reser vi dit i 14 dagar i september. Då, du!!!!!

Jag brukar säga att Palma är lillasyster till Barcelona, som också är en favorit för shopping. Den är förstås ännu bättre.

Gilla
Av Legusta
19 aug. 2010 20:15
Istanbul kan man åka på en billig weekend shoppa se mycket kultur njuta av en båttur till Prinsöarna är att föredra framför båttur på Bosprorren.

- Istiklal Caddesi
Stor shoppinggågata som ligger i anslutning till Taksimtorget i centrala Beyoglu-området. Här finns allt, från märkesbutiker till mindre shoppar som säljer sjalar, smycken och väskor. Håll hårt i väskan i trängseln!

- Shoppingcentret Cevahir
Istanbuls absolut största inomhusgalleria i tio våningar ligger i Sisli, bara två tunnelbanestationer från Taksimtorget. Här finns butiker, mataffärer, restauranger, bio och en enorm nöjespark.

- Aksaray (ryska basaren)
Kvarter efter kvarter med klädbutiker och små skrädderier. I Aksaray ekiperar sig turisterna. Från Östeuropa avgår särskilda shoppingresor. Alltifrån kostymer till jeans, läderjackor och sporttröjor ingår i sortimentet. Öppet
till sent in på kvällen. Kliv av spårvagnen vid Laleli och vandra tvärgatorna i riktning mot Marmarasjön.

- Bakirköy Aliservis, underjordsbasaren.
Av många påstodd som Istanbuls billigaste när det gäller skor och kläder, snäppet bättre än marknadsståndens kvalitet. Vanligt folk tar pendeltåget på helgerna. Du åker hit för några kronor. köp en polett på järnvägsstationen Sirkeci och kliv av i Bakirköy efter 20-30 miniters resa. Från stationen följer du gågatan mot Marmarasjön. Efter bara någon minut ser du skylten Bakirköy Aliservis och en nedgång mot underjorden. Väl under mark väntar en mängd småbutiker. Komplett, stilig kostym går på för 550 sek; här finns slipsar, stickde tröjor, skor och ett biljardkafé
19 aug. 2010 20:55
Citerat från legusta:
- Istiklal Caddesi
Stor shoppinggågata som ligger i anslutning till Taksimtorget i centrala Beyoglu-området. Här finns allt, från märkesbutiker till mindre shoppar som säljer sjalar, smycken och väskor. Håll hårt i väskan i trängseln!
Annars är det ju bara att köpa en ny ;) sorry, kunde inte låta bli.
Jag har varit lite sugen på Istanbul ett tag, så dina tips var tacksamma :)
Av Ellinor
20 aug. 2010 09:51
Åh, kul med fler shoppingtips!

Då får jag även passa på att dela med mig av ett tips på Söder i Stockholm. Det är butikerna Coctail och Coctail Deluxe som ligger på Skånegatan 71, respektive Bondegatan 34. De har roliga prylar till hemmet och är perfekta presentbutiker! Kitschigare än så här blir det knappast!
Av Zahide
20 aug. 2010 17:42
Jag tyckte köpcentren i Dubai hade urbra shopping. Det fanns något för alla.
Också i guldsouken var det bra. Hittar man ingenting att köpa där, så hittar man det inte någon annanstans heller.
Av Mape
21 aug. 2010 17:48
Tycker mycket om LISSABON perfekt shoppingstad och dessutom mycket vacker/sevärd stad.Jag tycker personligen att LISSABON har allt.
Av Sanoj80
21 aug. 2010 19:39
Varför inte Milano och fina Vittoria Emanulle, Italien är ju aldrig fel. Man kan ju skicka maken till San Siro på någon match och själv shoppa loss. Det gäller bara att ha stora plånboken med sig. /Sanoj
Av Pelle77
21 aug. 2010 22:23
Är såld på Bangkok, paragorn, emporium och områdena runt Siam square.
Alt två är miami och Ft lauderdale. Norr om Miami låg ett gigantiskt shoppingcenter, tror det hette Adventura Mall, fantastisk mellandagsrea, slog Saw Grass!
Av Olympia
29 aug. 2010 18:38
Världens bästa shopping finns i sawgrass mills Fort Lauderdale Florida
Av Sjalen
31 aug. 2010 10:45
Citerat från hathor:
det är hela staden sammataget,jag vandrar runt bland gator o prång,villar bort mej ,njuter,handlar o inmundigar,...ibland hoppar jag på en buss o hittar på så sätt nya kvarter...
kläder i danmark är unikt designade,liksom smycken,så de kommer jag hen med liksom olika ostsorter..
o rågbröd...
kul e de ....
Så lustigt att ni är så många som älskar Köpenhamn. Själv tycker jag det är ett av världens mest underskattade resmål. Har nu jobbat där sedan åtta år tillbaka och hela tiden tänkt att jag ska börja imponeras när jag hittar mer men det gör jag inte. Jag shoppar i stort sett ingenting där annat än skor som det finns mycket bättre utbud av än i Malmö för oss som har jobbiga fötter och behöver kvalitet. OK att det kan vara kul att gå sidogatorna kring Ströget eller Gammel Kongevej för all del men priserna är ju oftast inte särskilt kul för en som kan jämföra med Sverige och stilen i små butiker bygger på att man vill se "svalt skandinavisk" ut i sina blommiga gummistövlar. Varuhusen ska vi inte tala om - allt ägs av samma koncerner och har samma utbud :))) Håller med mina kollegor från hela Europa vilka nästan alla hellre shoppar i Malmö där våra butiker speglar att vi har en större befolkning. Nu gäller detta kanske framför allt matbutikerna men även annat. Malmö dräller av shoppande danskar också vilket vi tackar för i tider som dessa och själv shoppar jag hellre hos släkten i Stockholm när jag återvänder norrut.

Nu är jag ingen superfantast av just shopping och resor görs inte endast för att shoppa men jag vill slå ett slag för Verona. Inte det billigaste i världen ska sägas men italiensk design längs huvudgatan som dessutom är mysig och staden har toppenrestauranger att vila fötterna på efteråt.

En annan jag gillar att köpa just julklappar, böcker och presenter i är Edinburgh. Antingen går man nere längs Princes Street och köper "High Street" kläder, budgetböcker och annat eller så tar man sig upp i Gamla stan och går till whiskyshoppen eller till udda Victoria Street med sina fina grejer.
1 sep. 2010 14:29
Troyes! Ett shoppingmecka i Champagne i Frankrike. Helt klart bäst. Här finns dom flesta märken och designers, ca 30-50% billigare än i dom vanliga butikerna. Jag åker dit flera gånger om året, men så bor jag också i närheten. Har många svenska vänner som följt med mig dit och nu vill dit igen och igen.
Lättast är att åka till flygplatsen Vatry utanför Paris för att sedan ta sig vidare till Troyes.

Trevlig höstshopping önskar jag er.
13 okt. 2010 13:32
Beijing! Det kanske inte är det första man tänker på när man betsämmer sej för att åka till Kina, men jag kan gå här hemma i Sverige och bara längta tillbkas till Beijings alla shopping-möjligheter!
Det första alla turister gör, när det gäller shopping, är väl att ta sej till den berömda Silk Street. Och det är verkligen värt det! Men pruta, pruta, pruta! Pashmina-sjalar för 20kr, är jättebra presenter till både sej själv och alla man känner :) Pearl Market är ett annan liknande hus.

Men sen kan man ta sej till Xidan, där det både finns stora gallerior, med allt från H&M till märkes-butiker, och även flera marknadshus, där man kan få sakerna ännu billigare än på silkan. I Xidan kan man göra av med flertalet timmar, eller dagar om man så vill :)
Vid Beijing Zoo finns det en wholesale market, med 8 våningar har jag för mej.
Wangfujing är ju en av de största shoppinggatorna, kan vara kul att se, men det blir säkert inte så jättemycket shopping.
Vill man ha elektronik ska man ta sej till Zhongguancun. Pruta! Men akta er för alla kopiorna, ("Chinese originals") om det inte är det ni är ute efter..

Sanlitun är ett område där det bor väldigt många västerlänningar och andra invandrare. Så även här finns det gallerior med butiker vi känner igen hemifrån Sverige.
Av Haikko
13 okt. 2010 17:13
Jag som är elektronikfanatiker kunde inte sluta dregla när jag var i Hong Kong, helt sjukt paradis för oss tekniknissar ;)
Av Mpc
13 okt. 2010 19:45
Helsingborg den har det mesta för alla o sen har vi Sveriges första gå gata som kantas av olika butiker . så man behöver inte flyga långt men kan ta tåget eller buss hit .... välkomna till sundets lilla pärla
13 okt. 2010 19:58
Citerat från mpc:
Helsingborg den har det mesta för alla o sen har vi Sveriges första gå gata som kantas av olika butiker . så man behöver inte flyga långt men kan ta tåget eller buss hit .... välkomna till sundets lilla pärla
Oj, så rätt du har Mpc!

Gilla
Av Msdr
13 okt. 2010 21:01
Om man inte vill åka så långt utan bara över en riktigt billig weekend så skulle jag varmt rekommendera Krakow. Inte bara är det billigt att bo och äta, det är en vacker stad med massor av bra shopping!
Finns flera stora gallerior med små butiker samt de stora kedjorna och priserna är mkt bra på det mesta! Även en mängd mindre affärer över hela stan.