Sevärda platser i Asien för djur och naturälskare??

2 juli 2012 15:29
Visningar: 431
Tja!
Tänkte börja planera en långresa som förmodligen kommer att äga rum till våren 2013. Jag hade tänkt mig att börja i Asien och tänkte höra efter lite sevärda platser och saker att göra??

Jag älskar djur och natur och äventyr. Så de är inom detta område jag vill ha ideer. Hoppas någon kan hjälpa mig!
Mvh Tim Johansson
4 juli 2012 15:45
Hej Tim!

Om du vill uppleva djur och natur så bör du åka till Borneo. Kolla in äventyren som Carpe Adventures erbjuder. Du betalar ingenting extra om du reser själv, förutom om du vill ha eget rum förstås :-)

Hoppas du får en härlig långresa!
Av Mummel
6 juli 2012 01:44
Just Borneo är kanon! Favoritplatser är Sandakan i nordost (Gorillor mm) men framför allt ta dig ut med båt till öarna för att dyka och snorkla. Pärlan i Paradiset är utan tvekan Sipadan. Världsklass helt enkelt och priserna är därefter men värt vartenda öre. Sipadan får bara ta emot ett begränsat antal gäster/dag så det måste bokas. Jag bodde på en grannö (Sipadan är obebott) 4 nätter, 1 dag gick till Sipadan.
10 aug. 2012 19:35
tack för svaren, vad tror ni är bäst vad gällande borneo om man vill uppleva så mycket som möjligt av djur och naturen, samt se vild orangutang. Att resa dit och hitta någon guide/ guidad tur på plats, för det borde väl finnas? eller boka någon tur hemmifån? vad är billigast?