Semester 1 vecka eller 2?

22 mars 2012 11:57
Visningar: 2234
I augusti far vi till Kreta, Makrigialos och tanken var att vi ska stanna 1 vecka. Vi ser nu att det inte är så stor prisskillnad på att stanna 2 veckor istället, ska man göra det eller blir man less på att bo på samma ställe/område i 2 veckor?
22 mars 2012 12:17
Detta är ju helt och hållet en smaksak, vissa kan inte vara hemifrån mer än någon dag innan de vill hem andra kan inte vara borta tillräckligt länge :-)

Personligen reser vi aldrig mindre än två veckor till vanliga resmål, storstäder kan vi åka till över ett par till några dagar. Längre resor som USA Thailand o.s.v. åker vi inte kortare tid än tre veckor.
Två veckor går så fort så man undrar vart dagarna blev av, sen beror det ju mycket på vad man fyller dessa dagar med, ligga vid poolen hela tiden eller vill man runt och se an massa också, för oss är det det senare som gäller, sol och bad i måttlig mängd, museer, natur, kyrkor, marknader, torgliv, att bara promenera eller åka runt och upptäcka o.s.v.
22 mars 2012 12:18
Kan du så är 2 veckor att föredra. Själv bor jag aldrig på ett ställe utan hyr en bil, tar buss eller båt till andra upplevelser. Ön är en av mina favoriter i Medelhavet.

Ordnar du själv resan? Väl en leverantör som inte ha kö till ARN.

Det finns så mycket skrivet om ämnet Kreta. Upptäckt det utomordentliga sökverktyget som finns här på RG. Söker man på "KRETA" i sökrutan längst upp till höger på "sidan" så får man många träffar på resmålet. Testa! Bara att läsa är i sig en upplevelse.

Den södra delen är bäst till skillnad från norra delen som är "nästan" en turistfälla, men du måste givetvis själv kolla den. Många mysiga ställen även där. Charmen med att resa är att upptäcka och smaken är delad.

Lycka till!
22 mars 2012 12:55
Tack för svar.

Jag har redan sökt på forumet och andra forum om Kreta.

Vi är två barnfamiljer och vill därför inte resa runt till olika ställen, utan mest kanske ta en busstur som hotellet håller i en dag eller så.

Vi bokar genom Ving och vill inte byta mellan olika bolag eller boka själv. Mest nyfiken på om det blir långtråkigt att ta 2 veckor istället för 1, tänker att man kommer dit och sen när det gått en vecka kanske man ångrar att man inte tog en vecka till när vi väl åkte liksom.
Av Ap65
22 mars 2012 13:17
Hej! Jag antar att ni ska bo på Sunwing där. Vi var där för några år sedan i två veckor. Hur bra som helst. Du har poolområde och två stränder att välja på. Finns inte så mycket utanför hotellområdet mer än lilla fiskebyn med lite små restauranger och lite affärer runt hotellen. Men det går ju att åka med på utflykter, jag var med på bergsvanding en dag, vi åkte på utflykt till standen där "Bounty" reklamen spelades in, Sunwing har en massa aktiviteter för både barn, ungdomar och vuxna. Tränade olika aerobicpass, powerwalkade på morgonen... Men vi gillar också att bara vara, umgås, sola, bada och läsa böcker. Så det beror på vad du vill ha ut av semestern. Men det är skönt att ha två veckors semester :-)
22 mars 2012 13:27
Hej

Ditt val av leverantör tycker jag är bra. Förr i tiden åkte jag mycket med dem. Aldrig några problem. Skulle det vara så, så rättades reklamationen omgående eller snarast efter att vi kommit hem. Så fungerar seriösa företag.

Min erfarenhet av en vecka är kort, men ligga still i två veckor KAN bli långtråkigt. Du kommer snart att tröttna på maten, som annars är en höjdare.

Med barn är säkert ditt beslut klokt.

Kreta är ett bra resmål. Hoppas att du utnyttjar utfärderna för att se dig runt.

Lycka till.
Av Babbo
22 mars 2012 17:18
Ett alternativ är att boka en kombinationsresa. Dessa finns inte altid på internetbokningen. Då får ni se en ort till! Transfern mellan orterna brukar man få ordna själv.
http://www.ving.se/grekland/makrigialos/kombinationsresor

Jag kan tycka att två veckor är lite långt. Tio dagar hade varit perfekt. Därför bor vi ofta på två olika ställen. Men vi bokar ofta flygstol och boende själv.
22 mars 2012 19:11
Stanna 2 veckor! Jag var där 1 vecka i augusti 2009 och hade gärna stannat 2 veckor. Jätte härliga bad, fin strand. Sunwing är toppen för barn. Restaurangerna i byn är trevliga.
18 apr. 2012 09:44
Nej, inte blir man less! Man stannar ju inte på hotellet utan man är ju mest ute och upptäcker alltid nya och roliga saker! :D
Av Fdr
20 apr. 2012 15:55
Största skillnaden på 1 eller två veckor skulle jag säga är antalet kronor och ören man behöver på banken för att klara två veckor istället för en med middagar på restaurang och dricka/kaffe/öl/glass osv. När jag senast var i Grekland för 3år sedan upplevde jag det som riktigt dyrt att spisa lunch, middag osv. Men har man glitter på kontot och inte bryr sig om att det kostar skjortan så skulle man nog klara två veckor i solen =)