Sawadee.com - säker betalning? När boka billigaste flyget till jul -15/16 till Thailand/ Malaysia?

Av Albinae
22 jan. 2015 22:27
Visningar: 917
Hej!
Vet någon om hotellsajten Sawadee.com är säker att betala in på? Har reserverat bungalows via dem, och de vill ha halva summan inbetald i princip direkt vid bokning. Det står att man får tillbaka hela summan om man avbokar tidigare än 30 dagar.

Sen undrar jag om någon vet när i tid ungefär man kan ha tur och få tag på lite billigare flyg till Malaysia/ Thailand över nästa jul och nyår? Finns ju biljetter för runt 8000kr nu, men om jag har is i magen och avvaktar någon vecka, kan jag få tag på biljetter för runt 7000kr? Är det ens troligt?
Eller bör jag slå till nu?!
Hoppas någon kan svara! Tack på förhand!:)
Av Kerstin
22 jan. 2015 23:04
Jag har bokat med Sawadee.com flera gånger och det har alltid fungerat bra. Jag har både ombokat och avbokat utan problem.
// Kerstin
Av Albinae
22 jan. 2015 23:45
Tack för snabbt svar!:) Perfekt, då kan vi planera vidare. Då vågar bokar jag bungalows fast jag inte bokat flyg än! Vill så gärna bo just där, rädd att det tar slut annars. Flyg till vettigt pris ska väl lösa sig ändå... hoppas jag.

Tack än en gång!:)
Av Minnap
23 jan. 2015 05:06
Hej! Har använt Sawadee många gånger och inga problem, varken med betalning eller mail kontakt. Att du bokar boendet i god tid är smart då det är högsäsong. Just jul är ju dyrast, ett tips är att även kolla med flygbolagen direkt i stället för de olika boknings sajterna, kan ibland bli billigare.
Av Albinae
23 jan. 2015 16:06
Tack Minnap för svar!:) Jag har ju mest tittat på bokningssajter, men då ska jag kika hos flygbolagen direkt också.
Av Kerstin
24 jan. 2015 14:41
Kolla med Turkish airlines om eller Finn air, de brukar ha bra priser om du är ute i god tid. Jag skulle inte ha valt att boka riktigt än, utan väntat med att boka till fram i vår (men det är jag det !). Vet ju inte var du flyger ifrån, och hur länge du ska vara borta ? Jag kollade lite, och hittade från 7200 (ungefär) från sverige till Kuala Lumpur :-)
Hoppas du får en kul resa.

// Kerstin
Av Albinae
24 jan. 2015 16:29
Tack för svar igen!:)
Mycket att fundera på, och man undrar om man tar rätt beslut!! Fast roligt är det!

Ja, kanske vi ska vänta ett tag med att boka ändå. Detta med att boka flyg är nervkittlande!, puh!! Vi är fem i vår familj, tre barn i äldre tonåren. Vi har tänkt vara borta i tre veckor. Ev. tillkommer vänner senare, men de bokar separat.
Vi ska åka till Kuala Lumpur från Arlanda runt 18 dec, vara där i två nätter, åka vidare med inrikesflyg till Surat Thani, tar sen färja till Koh Samui. Där stannar vi i ca 16 nätter, sen inrikesflyg till Bangkok där vi stannar i två nätter innan vi reser hem igen ca 8/1-16 till Arlanda.
Jag har tittat både på flygbolagens hemsidor och på flygresor.se. Resor med t.ex.Turkish har på en vecka på " våra' datum ökat med ca 10 000kr för oss!! Hann liksom inte med att boka direkt när det var så bra pris,ca. 34 000kr för oss alla!! Två timmar senare hade priset ökat med 8000kr och resten av veckan ökat än mer...
Nu velar jag om jag ska slå till på biljetter för ca 8900kr/ pers., eller om vi ska ha is i magen och invänta tex Finnair. De verkar inte ha släppt biljetter över nästa jul och nyår ännu...
Prel. bokat hotell har vi gjort redan, och boendet på Samui har vi redan betalat in hälften av( återbetaln. bart).
Är ändå optimistiska och tror på att vi ska få tag på biljetter till rimligt pris även om vi väntar någon vecka!! Hoppas vi har rätt?!
Av Ansun
24 jan. 2015 18:12
Ha is i magen, det kommer kampanjer.
Av My53
25 jan. 2015 10:31
Det är väl lite dyrare med ditresta till ett ställe o hemresa från ett annat. Är ni helt bundna till datumen,annars kan det ju skilja från en dag till en annan. Finnair tror jag har hyfsade priser. Jag skulle nog också avvakta om de inte lagt ut sina resor än. My
Av Albinae
25 jan. 2015 12:45
Tack för era svar Ansun och My53.:) Snällt att ni tar er tid att svara! Jo, vi har som plan B att hoppa över KP om flygpriset skulle dra iväg alldeles för högt. Skulle vara så roligt att åka dit bara, hela familjen är taggad på det... Nu med era råd i bakhuvudet så tror jag nog att vi väntar någon dag/ vecka till med att boka flygbiljetter, borde väl kunna komma under 40 000kr för oss fem hoppas jag! " Is" var det!!:)) tack för goda råd!
27 jan. 2015 11:52
Finns billiga biljetter med Turkish Airlines för 7 000:-. Arlanda till Kuala Lumpur den 18 dec, Bangkok till Arlanda den 8 jan.
Av Albinae
31 jan. 2015 21:54
Tack för tips Dreamliner!:) Missade tydligen det priset fast jag har kollat runt som en galning! Bokade den 28:e... Orkade/ vågade inte vänta längre!!:) Vill ha allting klart så man bara kan börja längta!! Fyller liksom 50 när det är dags för resan!:)
Det blev 8 600kr/ pers., vi är fem i familjen, med Quatar Airways, bra flygtider ca.15h, 21/12-15 Arlanda-BKK, bokar inrikesflyg själv ner till Koh Samui 16 n, vidare till Kuala Lumpur via Sura Thani, flyger hem igen 9/1-16. Hotell har vi bokat också!
Är så tacksam över alla generösa människor som delar med sig av erfarenheter, och som tar sig tid att ge råd här på Reseguiden. Är såå glad över att ha hittat detta forum, har fått många tips och frågor besvarade här i trådarna!:)