SAS

Av Mhem
22 nov. 2012 09:09
Visningar: 1247
Jag har planerat att åka till New York i vår och har börjat kolla på flygbiljetter. Tidigare var valet helt klart SAS pga både flygtider och priser, men när det började svajja om sas så kändes det inte lika säkert. Men nu när de kör en kampanj med superbra priser så vet i sjutton hur man ska göra. Vågar man boka en flygbiljett med dem? Men visst är det så att om jag bokar flyg och hotell tillsammans så täcker något garanti det om de kursar innan avresan?
Av Sanoj80
22 nov. 2012 18:08
Jag funderar också på detta. Har hittat ett bra pris på flyg i maj men man vet ju inte hur det är med SAS då. För några år sedan hade vi bokat en flygresa med Flyme, som gick i konkurs, men fick pengarna tillbaka via banken.
23 nov. 2012 11:53
Mhem - betalar du resan med kreditkort så kolla upp även där vilka försäkringar du har. Jag har AMEX och mitt kort täcker kk.

Paketresa räknas endast som paketresa om du köpt t ex flyg+hotell eller annan lämplig kombo som sålts som just paket. Det räcker inte alltid bara att du via en sida eller byrå bokat flyg och hotell. (Det handlar om att priserna är avhängigt varandra, d v s priset gäller just för den kombon)

I veckans Gomorron Sverige reseinslag (tror det var i måndags) berättade de om just detta. Kolla länken:

http://www.svtplay.se/klipp/590103/gomorron-sverige-resor

Där kan du nog få lite tips.
Av Mhem
23 nov. 2012 12:21
Tack! Jag ska kolla på länken!
Jag tänkte boka på expedia.se och tar jag både flyg och hotell tillsammans där så står det att det ingår i resegarantin så det hoppas jag på. Tänker dock boka med mitt visakort så då har jag både livrem och fallskärm om något händer. Men visst är det lite osäkert, men det får man väl ta. Ibland måste man chansa.. :)
23 nov. 2012 17:31
Nu är ju konkurshotet undanröjt för ett tag framöver så jag tycker inte att man ska vara orolig.
Av Annl
24 nov. 2012 14:12
Om man betalar med kort så brukar det ju inte vara något problem och man är skyddad.