Ryggsäck vid säkerhetskontroller och skicka paket

14 jan. 2014 14:47
Visningar: 458
Det största problemet jag haft under resor i Kina är säkerhetskontrollerna på bussar och tåg. Kontrollerna i sig är utmärkta. Önskar det fanns lite mer kontroll i Europa. Men att få mina ryggsäckar att ligga på mitt sätt, med bärremmarna uppåt. Det är ett problem!! Jag använde ryggsäck som hette North Face 55 Extreme och som är billig och bra. Kostar i Kina ca 80-100 kr.
Ligger den som säkerhetsfolket vill fastnar spännen och remmar någonstans i maskinen och ut kommer en söndrig ryggsäck, som blir svårhanterlig. Detta har hänt 3 eller 4 gånger. Nu har jag slutat med så stora ryggsäckar. Nu har jag en på 40 liter med väldigt många bra fack Kraftigt vadderat i rygg i datorplatsen, även ett litet "dokumentarkiv" och är utmärkt som handbagage på flyg. ( Även på flygplatskontrollen vill de lägga ryggsäcken på rullarna, men jag säger att jag skall tömma ryggsäcken på alla prylar och lägga dem i lådan eftersom jag inte accepterar att min ryggsäck skadas).
"Den kommer inte att skadas" fick jag som besked. Jag bad dem skriva på ett dokument jag hade med om ersättningsanspråk för förstörd ryggsäck och eftersom den inte skulle kunna skadas var det ju totalt ofarligt att skriva under. Ingen skrev på men ryggsäcken kördes liggande i plastbacken. Ryggsäcken är utomordentlig, men lite dyr, ca 150 kr och min fru har en 25 liters,pris ca 125 kr, som passar väldigt bra för hennes 10" bärbara.
Jag tycker inte om att ha för stor reklam på saker man betalar för. Det är ok med reklam om prylarna är gratis, att jag kommenterar North Face är att reklamen var stor och det var lite svårt att hitta passande figur att sätta
över märket. De ryggsäckar vi har nu har min fru sytt fast en liten glad vimpel. Därför skulle jag bara kunna visa affärskedjan vi där vi köpt dem och det är dålig info.
Mitt tips för resa i Kina. Lite packning minimalt med ombyte, tvätt finns överallt, bra skor. Enkelt mjukt handbagage. Köp i Kina. Nästan allt man använder i Sverige kommer från Kina. Därför ingen anledning att ta "kinesiska prylar" tillbaka till Kina. Har man som jag skostorlek
"skidor" 45-46 och större är det mera problem. Där gäller "minsta motståndets lag", ta med hemifrån. Köper man väskor t.ex Samsonite, räkna med 200 kr för att få bra hjul som håller
Det är långa avstånd och mycket skarvar och trottoarer. På en 65 dagars resa gjorde jag av med 3 väskor.
Man kan köpa stora väskor med mycket hjul för 70-75 kr, men jag garanterar ett myggfritt rum efter den tjärdoft som är inneboende i vissa av dessa lågprisväskor. Börjar väskan lukta tjära släng den. Det kommer att kosta mera i inköp av lukt och rökbortagningsmedel till den väskan än att köpa ny. Därför lukta i väskan, sedan pruta.
Räkna med att skicka hem en låda med använda kläder. Skicka inga nya kläder i "originalförpackningar".Kan lätt bli krångligt, ibland returneras paketen säger Posten, men det avgör man själv om man vill chansa.
Vid postinlämningen packar personalen om och kontrollerar innehållet i lådan. Jag försökte "gömma" min brors "svenska plånbok" i kläderna. Han
hade glömt den i vår kinesiska lägenhet. Ut plockades alla mynt och sedlar.
Dessa skulle skickas genom bank. (Gäller till viss del även så i Sverige, men
ibland chansar man eftersom man packar och skickar själv).
Av Ziesta
14 jan. 2014 17:10
Ett tips för att slippa riskera att ryggsäckens spännen och remmar fastnar i säkerhetskontrollen eller under själva flygresan, är att ta med en flight bag som man stoppar den i. Jag köpte min på Stadium. Funkar ju även bra om ryggsäcken ska färdas på något lastbilsflak, biltak etc där den riskerar att bli smutsig..

Dessutom skapar den lite extra utrymme på vägen hem, om allt man shoppat inte får plats i ryggsäcken. :-)