Rutt sydostasien

Av Siri_s
5 nov. 2015 21:42
Visningar: 249
Hej!

Jag och en kompis (vi är båda 19 år) hade tänkt backpacka 3 mån januari-april 2016 men är rätt lost när det kommer till reserutten. De länder vi hade tänkt besöka är Thailand, Kambodja, Vietnam men även Filippinerna och Indonesien/Bali.

Det är första gången vi reser så här, så orkar någon med lite mer erfarenhet hjälpa vore det guld värt!

Billigast flyg hittar jag till t/r Bangkok men för 2000 kr mer kan vi istället börja på Bali och därmed "slipper" vi en flygresa dit.

Är det smidigast att flyga till Filippinerna (vi skulle föredra att flyga till typ Cebu framför Manilla) från Bangkok eller borde vi istället försöka ta oss via KL eller Singapore kanske?

Har också hört att norra Vietnam kan vara kallt under början av året, bör vi försöka vara där framåt mars-april?

Tacksam för all hjälp vi kan få!
5 nov. 2015 22:20
Det kan som sagt vara smart att flyga till ett ställe i början på resan och hem från ett annat. Vi kommer att flyga till Bali i sommar och hem från Bangkok. Likadana biljetter för resa i januari-april kostar i dagsläget 5186:- med Turkish.

Börja i så fall med Bangkok och besök Koh Chang och öarna runt omkring, sedan vidare mot Kambodja och Vietnam innan ni flyger vidare mot Filippinerna och slutligen Bali, finns direktflyg mellan Manila och Bali vissa dagar i veckan. På så vis får ni en naturlig rutt med lagom långa resor.

Svårt att få till direktflyg till Cebu från någon ort inom er tänkta rutt, ni behöver i så fall på ngt vis ta er till Kuala Lumpur eller Singapore. I så fall får ni börja med västra sidan av Thailand innan ni tar er mot KL eller Singpore, blir krångligare hur ni än bär er åt om ni vill få till ett direktflyg till Cebu. Blir lite mera kors och tvärs i så fall av er resa.

Av Siri_s
6 nov. 2015 16:37
Tack för hjälpen hörni! VI insåg att allt var rätt krångligt så vi har bestämt oss för att skippa Filippinerna.

Så vi tänker flyga till Bangkok och hem från Bali.

Vad gäller Turkish Airlines känner jag mig lite orolig att mellanlanda i Istanbul. Just nu är det ju lugnt, men vet ju inte hur det kommer se ut i april.
6 nov. 2015 17:22
Vad är det ni oroar er för angående Istanbul? Ni kommer endast besöka en flygplats under ett par timmar. Kan nästan garantera att flygplatsen i Istanbul kommer vara det säkraste stället ni kommer att vara på under er resa.

Trafiken i de länder ni planerar besöka kommer vara den största faran.
Av Siri_s
6 nov. 2015 17:44
Jo det har du helt rätt i. Men min oro är väl snarare över att få en inställd flight, än att nåt ska hända på själva flygplatsen.

Men nu ser det ut som att vi flyger hem från Singapore med Air China istället. :)