Roadtrip i västra USA – LA, Grand canyon, Lake tahoe, San fransisco mm.

9 sep. 2015 11:46
Visningar: 525
Hej! Vi har tänkt roadtripa 3 veckor i västra usa, planen just nu är att åka antingen till våren eller sommaren. Någon som vet när det är bäst att åka?
Rutten jag tänkt mig ungefär är:
LA–> Grand canyon–> antelope canyon–> Las vegas–> Lake tahoe–> Yosemite–> San Fransisco –> LA

Säkert finns det avstickare att göra som vi inte har koll på. Någon som har tips,vart man ska stanna längre, åsikter, budget, ja vad som helst som skulle underlätta för vår resa?

Anna
Av Mipec
9 sep. 2015 12:22
Zion National Park
Highway 1

När vi åkte i juni/juli var det rätt hett, men funkade ändå bra i och med att temperaturen sjunker rejält nattetid.

Fundera över husbil, det finns rätt små varianter (beroende på hur många ni är) som varken är speciellt svåra att köra och som man kan parkera på vanliga bilparkeringar.
9 sep. 2015 12:28
Toppen! Vill bara inte riskera att det är MEGAvarmt eller tvärt om. För kallt och att vintern inte släppt på alla ställen.
Husbil kanske inte är dumt! Får kolla upp det. Behöver man hitta campingplatser för att få sova över i den eller hur funkar det?

Tack :)
Av Mipec
9 sep. 2015 13:24
Citerat från Annagustafsson2:
Husbil kanske inte är dumt! Får kolla upp det. Behöver man hitta campingplatser för att få sova över i den eller hur funkar det?

Tack :)
På många sträckor funkar det bra att bara stå på nån parkering, och det är rätt skönt att alltid veta att man bara kan stanna. Sen är det rätt skönt med duschar och toa på campingplatserna + att man hakar på husbilens avlopp och vatten samt el.
Av Lollo85
9 sep. 2015 20:52
Vi var där i maj! Perfekt temperatur! Va i och för sig ca 40 grader i death valley så kanske tom är ok att åka i slutet av april. Fast området lake tahoe, yosemite är kanske behagligare i maj.
Av Hawaii
9 sep. 2015 21:09
Viktigt att komma ihåg att de vissa av de platserna du ska besöka har ju totalt olika klimat, t.ex. kusten (LA och speciellt SF) jämfört med öken områdena inåt landet. Får nog bli en kompromiss. Vädret I LA och SF bäst i aug/sep men då är det ju olidligt varmt i LV t.ex. Maj en skaplig månad även om du får räkna med svalt väder ute vid kusten. Har du tur kan det rentav bli solsken där i maj!
Av Bintang
12 sep. 2015 23:41
Jämnast väder får du i okt- nov för då blåser det från öknen mot havet dvs det är varmt även i SF och man slipper den jävla dimman, fast då kan det nog vara kallt i Tahoe.
13 sep. 2015 07:57
Härlig resa ni planerar. Vi åker till Las Vegas, och bland annat Grand Canyon, i april.
Det ni ska tänka på är att vissa vägar i Yosemite är stängd under vintern, kan vara ända fram till juni. Vi var i Yosemite i våras, april, och då var vägen över Tiogapasset stängd så vi fick lägga om vår rutt vi tänkt från början.

På den här sidan http://www.nps.gov/index.htm får man många bra tips och råd om alla nationalparker.

Lycka till med planeringen

/Helene
13 sep. 2015 12:46
Ja! Det ska bli superhäftigt. Taggad redan nu. Efter lite funderande tror vi nu att augusti får bli månaden då vi åker, kan det vara något?

Tusen tack för alla tips!

Anna
Av Hawaii
13 sep. 2015 16:14
Augusti blir fint ute vid kusten och Lake Tahoe/Yosemite men givetvis mycket varmt i LV. Som tur är har de luftkonditionering...
13 sep. 2015 16:20
Ja! Det var lite så vi resonerade. Hoppas att vi inte smälter bort.

Hur många dagar hade ni spenderat per ställe? Vi har ju tänkt vara borta ca 3 veckor och börjar nu fundera på om det är för kort tid. Vi vill ju ha utrymme för spontana stopp också.

Anna
Av Marulk
13 sep. 2015 18:27
liknande rutt vår 2013 samt delar av 2014, album här på RG
augusti är tokigt varmt i LV o Arizona samt delar av Californien, beroende på var i denna delstat. SF har oftast svalt väder både sommar o vinter. Ngn skrev ngt om husbil ovan. Kolla upp först om ni får köra med husbil genom Death Valley. Det finns restriktioner under sommarperioden. DV är galet varmt i augusti men väl värt besök. Ett besök på våren är nog att föredra. Vi hade 'bara' 47c under vårt besök
Nackdel med våren är just som oxå ngn skrivit, vägen via Tioga Pass i Yosemite (även Sonora Pass) är förmodligen stängd ända fram till maj. Det håller man enklast koll på via NP websida.
Rekommenderar (som ngn säkert tidigare sagt) besök i Zion NP. Antelope Canyon kan ni inte besöka själva utan måste förboka via arrangör. Det finns flera bra i Page.
återkom gärna om du har frågor. oavsett årstid och rutt kommer ni få en härlig resa
/Catarina m familj
13 sep. 2015 19:03
Såg bilderna, såg häftigt ut.

Nej husbil blir det nog inget med faktiskt.

Kanske bättre att åka i september? Eller maj... Så svårt att bestämma oss.
Zion såg ju magiskt ut!
Känns rutten rimlig annars?

Anna
Av Marulk
13 sep. 2015 19:10
Rita upp er rutt via tex Google-maps, då ser ni avstånden o kan lättare bilda uppfattning om var o när ni behöver övernattning.
Lake Tahoe är vackert, men hyfsat 'expensive' . Räkna inte med att bada i maj. Tahoe är nästan lika kall som Vättern 😉💦
13 sep. 2015 19:34
Yes, har gjort det. Vi hade tänkt oss en längre rutt först men bestämde oss för detta för att det inte skulle bli allt för stressigt. Men blir nu osäker ändå då det känns som det är så himlans mycket man vill kika på :)

Nej, jag har förstått detta. Lutar nog ändå att vi åker någon gång i aug/sept för att inte få panik i sommar om vi redan tagit all semester.

Anna
Av Marulk
13 sep. 2015 21:05
Sant! det finns så otroligt mycket att se i västra USA (och resten av denna kontinent)
Vi planerar nu som bäst på vår 4e resa :)
Tänk så här, spara o du kan åka hit igen kanske. Försök inte att pressa in alltför mycket då hinner ni inte njuta av det ni vill se. Oavsett vilket får ni en härlig resa att se fram emot. Lycka till o Go tur!
Av Hawaii
14 sep. 2015 00:06
September är enl. min mening den bästa månaden i södra Californien, men givetvis fortfarande mycket varmt inåt landet. Om sol och värme är viktigt är september definitivt ett bättre val än maj.
14 sep. 2015 09:19
Sol och värme känns absolut som något vi vill ha om vi jobbar hela sommaren och tar semester lite senare.
Samtidigt ska det ju vara rimlig värme och fortfarande vara kul att kolla runt på de saker vi vill göra utan att vi blir stekta. Vi får helt enkelt googla och kika runt på hur värmen är på de olika ställen vi vill besöka och utgå från det.

Anna
Av Mipec
14 sep. 2015 10:29
Citerat från Annagustafsson2:
Sol och värme känns absolut som något vi vill ha om vi jobbar hela sommaren och tar semester lite senare.
Samtidigt ska det ju vara rimlig värme och fortfarande vara kul att kolla runt på de saker vi vill göra utan att vi blir stekta. Vi får helt enkelt googla och kika runt på hur värmen är på de olika ställen vi vill besöka och utgå från det.

Anna
Är du i Page (Antelope Canyon) kan ett par dagar vid Lake Powell vara ett bra avbrott. Vi åkte bara ner och badade i sjön, men man kan tex hyra husbåt på sjön och stanna fler dagar.
Av Frap69
15 sep. 2015 14:46
Gjorde typ den resan 2014.Mitt tips är att köra San F- LA - Palm Springs - Sedona - Flagtstaff - Page- Grand Canyon - Las Vegas. Då sitter du på rätt sida på Highway 1. Kolla upp linbanan utanför Palm Springs! Sedona är jättevackert. Och Antelope Canyon är ju grädden på moset. Vi åkte Upper Antelope Canyon och det var så häftigt! Ta inte GC samma dag bara. Blir för mycket! Glöm inte Muir Woods utanför San F!
15 sep. 2015 15:02
Ja, läste det om Highway 1.
Därför kör vi som en cirkel, startar i La och kommer tillbaka dit från San Fran :)
Så slipper vi även avgift för att lämna bilen på annat ställe än upphämtning osv.
Har vänner i LA som jag vill försöka träffa lite iaf och då passar det bra att börja där.

Tack för tipsen! Ska kolla in allt :)
Vilken tid på året åkte ni?

Anna
Av Marulk
15 sep. 2015 18:14
Anna, vill inte skrämma dig beträffande väder men det snöar just nu i Sierra Nevada (Mammoth Lakes) 😉❄️ Fast för Californien är detta bara välkommet
16 sep. 2015 08:31
OH! är det vanligt? Om det finns risk för snö kanske det är dumt att åka vid denna tiden?
Lutar tillbaka mot maj igen...
Av Marulk
16 sep. 2015 09:51
det är nog mer vanligt med kvarvarande snö i maj än att vägarna är stängda för snö redan i september
väder kan man aldrig rå på men däremot hålla koll via webplatser.
Snövädret just nu i Mammoth Lakes är på över 3000möh mao inga problem på vägarna.
Det är nog främst vägen in till Yosemite via Tioga Pass som ni bör hålla lite koll på men det är ju överlag.
Just nu kan det förekomma stängda vägar pga skogsbränder. Vägar i tex Kings Canyon & Seqouia NP är hårt drabbade av skogsbrand. Tillskillnad mot Utah o Arizona som drabbats av översvämningar.
Låt nu inte detta skrämma dig. Ni kommer få en härlig resa men för att slippa obehaglia överraskningar längs vägen är det alltid bra att hålla lite förberedande koll på vägar och område man tänkt besöka.
Vid vår förra resa till Yosemite la vi om rutten en dag pga att vi läste på web den dagen vi tänkt besöka skulle vara extra många besökare pga skollov.
Av Frap69
16 sep. 2015 10:25
Vi åkte mitt i sommaren.
Av Mipec
16 sep. 2015 10:41
Citerat från Annagustafsson2:
OH! är det vanligt? Om det finns risk för snö kanske det är dumt att åka vid denna tiden?
Lutar tillbaka mot maj igen...
Håller med om att maj är en större risk än september. Dom snöoväder som kommer under sommaren är övergående och drabbar främst dom delar som ligger högt.

Vi hade bara fint väder i Yosemite och hade strålande sol när vi åkte över Tioga, men några dagar senare läste vi om detta:

http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-snow-eastern-sierra-20150710-story.html
16 sep. 2015 11:07
@Frap69
Hur var vädret allmänt? För varmt på vissa ställen?

@mipec
Verkar ju som passen öppnar i slutet av maj vanligtvis. Haha oj, då går man aldrig säker helt enkelt. Min kompis som bor i LA tyckte slutet av maj-juni. För att det inte är riktigt lika mycket turister och att vattenfallen i yosemite är fina osv.

Vi får väl se när det blir av. Ska ta en ordentlig funderare här snart för att se vad som känns viktigast på resan och när det passar utifrån våra jobb osv.

Anna