Roadtrip i Europ

29 juni 2020 06:47
Visningar: 34
Hej! Jag är intresserad av att ta en roadtrip i Europa. Hade tänkt att vara iväg 4-5 veckor. Är det någon av er som har erfarenhet och gjort detta? Hade tänkt använda min egen bil då jag slipper hyra bil.

Har ni tips på vilka rutter man kan köra?
Priser?

Dela jättegärna med er av era erfarenheter och tips! 😁
Av Miktor
29 juni 2020 17:57 (redigerad)
Alldeles för lite information, hur många mil hade du tänkt åka? Hur länge på alla ställen? Söderut hur långt? Transit genom norra Tyskland? Ett måste för den som inte gjort är "Romantische Strasse" från Würtzburg i norr till Füssen https://www.rucksack.se/romantische-strasse-en-road-trip-langs-tysklands-mest-alskade-vag/ och då är Rothenburg ob der Taubern en höjdpunkt.
Från München söderut genom Österikiska alperna är trevligt. Personligen tycker jag att gå österut är trevligare än genom Holland, Belgien o Frankrike, men det är tycke o smak. Väljer du att åka ner genom Italien skulle jag föreslå den gamla romerska vägen Via Appia. Nu har den förstås en moderna sträckning men genom de orter söderut från Rom är trevligt.

Är övertygad att du får "tusen" andra förslag som är lika bra eller bättre så det är nog bra om du tar dig en funderare ungefår vad du vill ha ut av roadtrippen