Resväg genom Filippinerna Dec-Jan 2014

Av Haampe
15 aug. 2014 21:30
Visningar: 393
Hejsan, jag och min flickvän har bokat enkelresa till Manila och enkel resa hem från Kuala Lumpur.
Tanken vi har är att vi ska spendera ca 3 veckor på olika ställen i Filippinerna och sedan ta oss där ifrån till Singapore för en vistelse på ca 3 dagar där och sedan vidare till Kuala Lumpur för ca 3 dagar där innan hemfärd.

Tanken är alltså att vi ska spendera vår tid på 3-4 ställen under våra 3 veckor i Filli och att vi ska försöka få en smidig och bra uppdelning på väg ner till cebu området för att sedan flyga därifrån till Singa.

Vilka öar är då värda att stanna vid på vår väg ner dit?

Har inte mycket info och kan inte mycket om filli så är tacksam för alla svar även om det är lite luddigt det jag skrev, Tack på förhand!
20 aug. 2014 14:46
Välkomna till Filippinerna; Som så manga andra kommer även säkert ni att bli överförtjusta av detta fantastiska land och människor.

Du skriver ingenting om vad som finns på er önskelista. Men om den består av att uppleva paradisöar med sol och bad i kombination med såväl lite turistisk som native feeling skulle ett alternative kunna vara att tillbringa halva tiden I området kring El Nido och halva tiden I Visayas.

Själva har vi under våra hittills två resor I Filippinerna hållit oss till Visayas och det kommer vi även att göra på vår tredje resa i februari mars.

Våra rekommendationer;

Bohol och Alona Beach. Lite turistiskt men på en "lagom" nivå. Stranden är fin. Så även på kvällarna med resaturangernas bord och stolar uppdukade på sanden. Fina öar I närheten som bjuder på excellent dykning och snorkling.

Siquijor: Fantastisk ö. Bo gärna på cocogrove beach resort. Magiskt!

Apo Island: Gillar ni att dyka och umgås med havssköldpaddor är detta platsen.

Malapascua: Vi kommer nog aldrig att bli mätta på denna paradisö, som trots Youlandas framfart bjuder på en enastående känsla och atmosfär. Även under vattnet.

Googla och leta. Läs och leta gärna även på tripadvisor.

Du är också välkommen att kika in i vår resedagbok där vi samlat våra upplevelser från våra hittilsvarande två Fillipinoresor: www.resedagbok.se/wernerowerner

Lycka till!
En väsentlig del av upplevelsen är ju planerandet.

All the best!

Gunnar
20 aug. 2014 21:59
Malapascua är en helt underbar ö.
Åker alltid dit en två gånger om året när jag har semester från dykningen i Malaysia.
Och som gunnar säger även om Yolanda förstörde Malapascua så är det fortfarande en paradis ö som är lika mysig som innan. Och dykning är grymt bra där :)

Evolution.com.ph rekommenderar jag ifall ni vill dyka eller lära er dyka. Finns även svensk instruktör. :)
Av Haampe
26 aug. 2014 19:19
Tack så mycket för era svar! Är ny här och skrev det där inlägget lite på chans och trodde inte att nån skulle ta sig tid och svara på det men tack så mycket!
Det vi vill ha ut av resan är sol, bad, dykning, och även lite fina ställen som är värda att ta en tripp till.
Letar fortfarande en massa olika alternativ och just nu så lutar det mot att vi blir på Malapascua över jul och sedan tänkte vi dra till boracay över nyår :)
Är det krångligt att ta den vägen eller funkar det bra? och var kan vi isf ta oss vidare till för öar efter boracay?:)
1 sep. 2014 07:15
Förutom alla de vanliga svenne öarna, Boracay, Panglao, Malapascua och Palawan så finns en liten pärla som alldeles för få talar om, Siargao Island. Ligger ca 35min flyg från cebu och har fantastiska öar, vita stränder, bra vibe och bästa äventyrs upplevelsen i filippinerna. Här finns bästa surfet, dykning, fri dykning, kite och SUP surfing, bra restauranger och ett par dagar i veckan även bra party. Bäst av allt är alla sköna männsikor. Bara googla så kommer ni att inse vart ni borde styra kosan.

hej hopp