Valhajar vid Oslob i December

17 juni 2014 14:08
Visningar: 1056
Hej

Vi väldigt gärna få chansen att se och simma med Valhajar. Har tittat på möjligheten att åka till Donsol under vår resa i Filippinerna men det går inte ihop med vårt resschema och de flygbiljett vi redan har köpt.

Vi landar på Cebu flygplats den 27 dec kl. 12.15 och planen är då att åka vidare till Malpascua och stanna där tills den 1 jan och sen flyga 14.05 till Kalibo och Boracay.

Nu är min fråga till er. Tycker ni det är värt att åka ner till Oslob den 27, sova där och ut på dyk/snorkling tur för att kolla på valhajar och efter det åka till Malapascua? Är det någon som har gjort den resan? Hur lång tid tar det?

Tacksam för alla tips och tankar.

/Lisa
Av Petteri
22 juni 2014 17:10
Valhajarna i Oslob är matade och fullpackat med turister, vi hittade valhaj i Pamlican, vilda. Bästa ön jag besökte. 100 kr natten med helpension på stranden, enkelt och vi var som mest 9 turister på Julafton.
Kolla mitt fillealbum
8 nov. 2014 00:19
Hej, är lite nyfiken.. hur går det i er planering? Jag ska åka till Fillipinerna och jag vill SÅ gärna se valhajar.

Petteri, skulle du vilja berätta lite mer om din upplevelse? Hur tog du dig dit? Med båt? Hur lång tid tog det? Minns du vad hotellet hette? Det lät helt fantastiskt!

Ha det fint :)
8 nov. 2014 17:24
Hej Bellaboll!
Efter mycket velande fram och tillbaka, samt med hänsyn till vad Pettri berättade. SÅ bestämde vi oss ändå för att vi ska åka till Oslob. Vi bokade genom företaget Island Trek tours de kommer och hämtar oss vid hamnen på Cebu vid Malapscua vi har varit på innan. Sen kör de ner oss till Oslob där vi sover en natt på hotel BCD. Tidigt på morgonen åker vi ut och snorklar med valhajar. Efter detta körs vi uppåt till Cebus flygplats på vägen kommer vi göra ett stopp vid vattenfallen. Detta betalar vi 7200 pesos för två personer.

Hoppas det hjälper dig. Vi kommer göra detta den 1 januari-2 januari.

Med vänlig hälsning
Lisa