Restips och ev resesällskap Borneo

6 dec. 2013 13:26
Visningar: 445
Hej!

På julafton åker jag till Borneo och har än så länge planerat in Mount Kinabalu och dykning vid Mabul/Sipadan. Vad jag däremot ska göra efter detta är än så länge ett oskrivet blad.

Jag kommer tyvärr inte att ha så många dagar på mig innan jag måste flyga ut från Kota Kinabalu.

Har en känsla av att jag borde ta mig ut i djungel och titta på fantastiska djur när jag väl är på Borneo men vet inte vart jag bäst gör detta. Har hört talas om flodturer man kan göra som gör att man får en chans att se väldigt mycket. Någon som har erfarenhet av detta?

Då jag reser själv skulle jag även uppskatta ett resesällskap om någon råkar befinna sig i samma krokar mellan 25 dec-8 jan.

Stort tack på förhand!

Mvh,
Catharina
Medlemmen har tagit bort svaret
Av My53
8 dec. 2013 10:41
Det finns arrangerade resor om du har ont om tid. Ex 3 dagar 2 nätter o då ingår transport,mat guide och boende. Vi kollade på nätet o valde ett ställe som fått bra recensioner o vi var mkt nöjda. Vi skulle vidare till Mabul efteråt o de ringde o fixade så att våra transporter funkade perfekt. De plockade upp oss från Sepiloc men det kan man välja var man vill bli uppplockad. Säker ett större äventyr att fixa allt själv o billigare men jag tror att man behöver lite mer tid då. Ha en trevlig resa.
9 dec. 2013 08:31
Tack båda två för era svar!

Jag pratade med en bekant för ett tag sedan som sa att de på plats hade frågat runt och sedan på plats få tag på en kille som körde dem runt i sin egen båt bara under en dag om jag förstod henne rätt. Han hade kontakt med vänner som rapporterade om man sett specifika djur på olika platser och så åkte de dit. På de sättet hann de se mkt mer. "Turistbåtarna" åkte mkt långsammare och alla stannade på samma platser. Skulle gärna göra ngt liknande men, det kanske är en dum chansning om jag har ont om tid Skulle då även behöva hitta ngr som vill dela båt med mig.

Fler tips emottages tacksamt!
9 dec. 2013 11:56
Sabah Tea Garden, ett te-plantage som man kan bo på. De har en guidad rundtur där, djungeltrekking och lite annat. Jag och en kompis tog en taxi dit för cirka 70 ringit tror jag det var. Det ligger dessutom påvägen till Mt Kinabalu om jag inte minns helt fel.

Jag åkte till Sempora och dykte där omkring. För att få dyka på Sipadan måste man boka i förväg.

Utanför Kota Kinabalu finns lite öar man kan besöka. Det kostar kanske 50 ringit att åka dit. Kan vara dyrare om man inte är där med en "local". Sen är Kota Kinabalu en rätt charmig stad på sitt sätt så kan vara värt att ta en dag eller två där.