Resta Reef Resort & Resta Grand Resort

Av Marulk
13 nov. 2013 18:27
Visningar: 637
planerar ännu en tur till det underbara Röda havet.
tittar på Coraya Bay och ovanstående 2 hotell - ngn som besökt ngt eller båda och kan lämna jämförelse/tips o råd?
Vi reser främst för snorkling/dyk
17 nov. 2013 19:21
Hallå! Vi bode på Resta Reef Resort för ett par år sedan och det var ett bra hotel med Egyptenmått mätt. Resta Grand Resort som är grannhotellet verkar vara lite "flådigare" än Resta Reef men det senare hade allt det vi ville ha då vi ,liksom ni, fokuserade på snorkling och dykning. Dök gjorde vi med Colona och snorklade gjorde vi utanför hotellet som dock har ett lite vindkänsligt läge men de dagar det blåser så kan man ta en promenad bort till Coraya Bay som ligger lite mer skyddat. Har du fler specifika frågor så hör gärna av dig! MVH SWEKrezz
Av Marulk
19 nov. 2013 06:24
Snorklade ni ngt inne i bukten? Lite förutfattad mening att det skulle vara för mycket algpåväxt (solkräm) och skadade koraller o färre fisk med tanke på att denna lilla brygga är för samtliga hotell runt bukten.
Vindkänsligheten är vi dessvärre varse om. Har bott 2ggr på Sea Beach som ligger 5min promenad norrut från bukten. Helt fantastisk snorkling vid detta husrev när havet låg lugnt men vid vår andra resa hade vi grön flagg endast 1 morgon resten röd. Under dessa 2 vistelser tog jag joggingrunda runt Coraya Bay var morgon (den väl preparerade motionsslingan :) så jag tror mig känna till området ovan land ganska väl.
Finns Colona i Port Ghalib? Såg att i bukten har man en lokal dykfirma Coraya Divers.
19 nov. 2013 08:36
Tyvärr så snorklade vi inte inne i bukten, utan vi tog endast en promenad dit på utsidan av hotellet då det satt en vakt utefter strand/klippkanten som inte släppte in nån på det andra området den vägen, så skicket på revet där såg vi bara från bryggan.

Å andra sidan så kan man ju kanske tycka att en brygga är bättre än många då chansen finns att man hållit sig däromkring och lämnat resten av bukten i fred, dock är detta ren spekulation. Däremot så var snorklingen vid de båda Resta hotellen, som delar brygga, riktigt bra för att vara husrev dock var bryggtrappan ett litet äventyr när det blåste och det samtidigt var mycket folk men det var inget större problem. Tyvärr så var det snorklingsförbud vid ett flertal tillfällen på grund av blåst men dock inte så ofta som för er del.

Vi dök med Colona (Port Ghalib) när vi var därnere, de hämtade som vanligt vid hotellet, och när jag frågade dem för någon vecka sedan så sa det att de kör så länge det kommer gäster så kolla med dom däremot så nyttjade vi inte Coraya Divers tjänster så dem har jag ingen uppfattning om.

Normalt så brukar jag ha en massa bilder med mig hem från dyk och snorkling men inte från denna resa då jag, för första och sista gången, hade badbyxkor med fickor på mig var i jag hade stoppat min kamera utan UV-hus något som jag inte märkte förrän jag kom upp ur poolen.

Vi var där i början av november 2010.
Av Marulk
11 dec. 2013 17:53
tack för ditt svar krezz. vi har hittat en hel drös video på youtube från bukten. man ser en hel del algtillväxt men det uppväger mångfalden av fisk, tex giant muräna, bläckfisk, stingrays o för sonen clownfisk (mao finns softcoral)

trist med din kamera. vi köpte för 4-5år sedan en canon D10 - den är vi mycket nöjda med både ovan o under vattenytan. för smärre fotografering ovan ytan har vi även systemkamera