Resrutt

14 okt. 2015 14:10
Visningar: 312
Efter några turer i Thailand är det för första gången dax för Vietnam och Kambodja. Bokat T.o.R Bankok. i slutet av dec .Vi kommer att ha 3 1/2 vecka i dessa båda länder för att avsluta resan med ytterligare 3 veckor sol o bad i Thailand. Hur lägger vi upp vår rutt bäst? Dåligt inläst på länderna men vill naturligtvis till Ho chi min och Angkor Wat. Någon som kan tipsa? :)
Av Bitt
19 okt. 2015 10:20
Hej Lallalind!
Jag är nog inte den bästa att tipsa då jag själv aldrig varit i vare sig Vietnam eller Kambodja. Men däremot så är jag i full färd att planera min egen resa över jul och nyår i dessa båda länder. har skrivit några inlägg om det här på Reseguiden. Kommer stanna lite längre än ni, i 6 veckor, så det jag tänker göra kan ni inte hinna med till fullo. Men man måste inte stanna så länge på de olika resmålen som jag tänker heller. Så här ser min rutt ut just nu (kan ändras):

1. Flyger direkt till ön Phu Quoc med inrikesflyg efter landning Ho Chi Minh för ca 1 veckas sol och bad.
2. Båt och buss till Can Tho och Mekongdeltat där jag kollar runt 2-3 dagar.
3. Buss till Ho Chi Minh för att under 3-4 dagar kolla sevärdheter och fira jul.
4. Flyg till Siem Reap i Kambodja för att besöka Angkor Wat-templen ca 4 dagar, eller i vart fall över nyår.
5. Inrikesflyg till Sihanoukville där jag badar, solar och åker ut till fina öar.
6. Kanske buss (el flyg) till Phnom Penh för att avsluta min semester med "krigets fasor".

Ni ska ju sola och bada i Thailand så det är kanske inget ni vill lägga tid på i Vietnam och Kambodja. :-)

//Bitt
Av My53
19 okt. 2015 18:16
Hoi i An skulle jag vilja rekommendera. Vi åkte båt o buss från Ankor Vat o färja till Phu quoc sedan flög vi till Hue via Ho Che Minh. Hue för att titta på kejsarstaden. Det var lite kallare där. Sedan buss till Hoi An där vi hyrde cyklar o tog oss ut på landsbygden. Det var häftigt. Sedan flyg till Ho Che Minh där vi avslutade med några dar o flög sedan hem till Sverige. Fantastiska länder att besöka! Vietnamn har jättegod mat o mkt att se o Kambodja jätteintressant o Ankor Vat ett måste. Ha en bra resa.
21 okt. 2015 11:52
Tack för svar ! :) skall läsa in mej på platserna ni rekomenderar