Input på resrutt juli 2 vuxna + 2 barn

19 nov. 2018 19:10
Visningar: 429
Hej,

Vi är en familj 2 vuxna, 2 barn (8 + 10 år) som ska göra en tripp på 4 veckor i Vietnam med start 6 juli till sommaren 2019. Vi har bokat flyg tur och retur från Hanoi och vår preliminära plan är i stil med nedan. Skulle vara så uppskattat att få input från någon som varit i Vietnam i Juli och vet vad som är lämpligt och inte beroende på det skiftande klimatet i de olika delarna. Vi vill se så mycket som möjligt av landet, men såklart måste vi göra avkall på det som inte funkar vädermässigt.

Vår grova resrutt ser ut såhär:

- Hanoi 4 dagar (oklart om vi tar oss till Halong Bay, beror på vädret)
- Hoi An 8 dagar (med tripp till cham Island)
- Lang Co 5 dagar (värt att se, för länge, inget att göra? tips på annat ställe i trakten? Funderade på Danang men tänker att man säkert åker dit på utflykt från Hoi An?)
- Dalat 7 dagar
- Ho Chi Min och Mekongdeltat 7 dagar (beror på vädret, ev tillbringar vi längre tid i centrala delarna istället för att åka så långt söderut) Någon som varit i Mekongdeltat i juli? Är det bara dumt att ens tänka på att åka dit?

Tusen tack på förhand om ngn orkar komma med tips på alternativa resstopp.

//Lina
12 dec. 2018 11:27
Hej,
Det är bättre att du landar i Hanoi och flyger hem från HCMC.
Eftersom flygbiljetter är redan köpt, då vi kör på bara...

1. SAPA och weekend markets i Can Cau eller Bac Ha: bör inte missa!
2. Lang Co: 5 dagar? Näää för mycket och du kan slippa Lang Co eller Du kan stanna 2, 3 timmar där och kolla vattnet och stranden...

Du kan göra så:

1. Hanoi (2 nätter)
2. Halong Bay ( en natt på cruise)
3. Sapa ( 3 nätter)
4. Flyger till Hue från Hanoi
5. Hue (2 nätter)
6. Buss eller van till Hoi An ( du har chans att se Lang Co)
7. Hoi An (8 nätter) (highlight of the trip - du kan bada, käka god mat, chilla , besöka Cham Island (en natt kanske i bai Huong Beach)
8. Flyger till Da Lat från Da Nang (3 nätter i Da Lat är typ lagom)
9. Buss eller minivan till HCMC (3 nätter )
10. Buss eller minivan till Ben Tre ( en natt i Bentre)
11. Fortsatt åker till Phong Dien, Can Tho (2 nätter)
12. Flyger till Hanoi från Can Tho
13. Flyger hem från Hanoi.

Eller:
1. Hanoi
2. Sapa
3. Halong Bay
4. Ninh Binh
5. Quang Binh
6. Hue
7. Hoi An
8. Dalat
9. Ho Chi Minh staden (Saigon)
10. Mekong Delta ( Can Tho)
11. Hanoi

Du har helt rätt att stanna mest tid i mellan Vietnam ( HOI AN) där väder brukar NAJS under sommaren (kanske för lite VARM för Svenska Folket).

note: Nhatrang är kan vara najs oxå; men ärtlig talat Nhatrang är för mycket turister (chinese n russian). Hoi An är oxå men lite mer blandat (international)
17 dec. 2018 17:15
Tusen och åter tusen tack för att du tar dig tid att svara på detta sätt, helt grymt!!! Ska gå igenom allt du tipsar om och lägga om vår rutt.

TACK!!!
26 dec. 2018 14:55 (redigerad)
Vi reste i en månad i Vietnam 2017 med vår då 6-åring. Hade inte klämt in 10 ställen på en månad med barn, blir superstressigt.

Vi gjorde denna resrutten:
1. Flög till Hanoi, stannade där 5 nätter (bra med extra dag på första stopp för att aklimatisera sig). Finns mycket att se o göra i Hanoi.
2. Nattåg Hanoi-Hue
3. Hue 3 nätter, Citadellet och tomberna - stor upplevelse!
4. Bil med chafför Hue-Hoi An inkl fyra stopp för att titta på saker på vägen bla Hai Van Quan passet, Lang Co och Marble Mountains. Var inte dyrt och riktigt bra.
4. Hoi An 8 nätter, fantastiskt ställe. Välj att bo mitt mellan stan och stranden, cykla omkring i området mellan risfält, vattenbufflar, helt fantastiskt! Finns jättemycket i området att se och uppleva.
5. Minibuss Hoi An-Danang, nattåt Danang-Tuy Hoa, bil Tuy Hoa till Whale island
6. Whale island 4 nätter, dykning, snorkling, paradisö,
6. Minibuss till Nha Trang, Nattåg Nha Trang-HCMC
7. HCMC 2 nätter
8. Mekong Lodge, Cai Be inkl flera småutflykter med båt och cykel 3 dagar/2 nätter
8. HCMC 3 nätter
9. Flyg från HCMC

Jag tycker att det var precis lagom mycket för en månad, inte stressigt men vi hann se väldigt mycket. Det blev en bra mix mellan storstäder, små städer, landsbygd och stränder.

Vi har även rest runt i Vietnam två månader nu i år (då med en 1-åring och en 7-åring) men då stannade vi längre på varje ställe, då var vi på Phu Quoc 2 veckor, Rach Gia 3 dagar, HCMC 10 dagar och Hanoi 5 veckor.

Har bra billiga boendetips på alla ställen vi varit på, bara säg till så kan jag berätta! Vi har skrivit en hel del om våra resor i Vietnam här om du vill läsa: https://kapustafamilyontour.com/category/resor/vietnam/
Och bara fråga om det är nåt du tror jag kan svara på!

Ni har en fantastisk resa framför er! Vi älskar Vietnam och kommer definitivt att åka tillbaka.
17 jan. 2019 22:35
Tack snälla för bra tips, såg detta svar först nu. Mkt bra input, lätt att vilja hinna se för mkt och glömma bort de små. Ska spana in whale Island speciellt och gå in och läsa om er resa.
13 feb. 2019 21:38
Hej,
Vi är också en familj som funderar på Vietnam i juli. Vi är dock lite oroliga över att det ska vara olidligt varmt vad vi läst. Vi har tänkt flyga till Da Nang och hålla oss i de centrala delarna. Någon som har egen erfarenhet av värmen i juli?
Mvh
Daniel