Resevaluta el bankkort

21 dec. 2015 16:41
Visningar: 341
Hej alla vana Filippin-resenärer!

Vi åker till Filippinerna för första gången, och skulle vilja veta hur vi bäst gör med pengar!

Vi har Visa kort! Och undrar hur vi gör för att få bäst växlingskurs och minst avgifter! Har hört att om vi ska ta med utlänsk valuta så är det USdollar som gäller, stämmer det?

Är det bättre eller sämre med Visa-kort? På vilka öar finns det automater, och är det begränsade maximaluttag på dessa ( I Guinéa kunde en inte ta ut så mycket per gång, men däremot ta ut hur många gånger i sträck som helst, men det blev ju väldigt dyrt eftersom det kostade 40kr på vår bank för varje uttag)

Är det bra att växla till sig Peso i Sverige, och hur mycket isf! Vad får man max föra in i landet ( är det fortfarande 10 000 Peso som det tydligen var innan). Vi kommer att vara i Filipinerna 2,5 mån och leva billigt! Hur mkt är lämpligt att ta med i kontanter (Peso el USdollar) om vi har Visa kort också?

Många frågor!! tacksam för svar!
Nina
Av Evoline
23 dec. 2015 23:35
Fixa Ica, Norwegian, Santander kredit/bank-kort så slipper du avgifter och valutapåslag.
31 dec. 2015 17:16
Vet inte hur det är med att ta med sig pengar in i landet, de kollade inte mig i alla fall. Hade 10000 och ångrade att jag inte tog ut mer. Kommer man utanför städerna är det ett jädra projekt att hitta en bankomat som tar emot mastercard som jag hade, som ger ut mer än 200 pesos utan att ta en avgift på 100 och som över huvud taget har pengar..

Hittade två banker som funkade, BDO och Metrobank, så sikta på att ta ut från dem. Max du kan ta ut är på dem 5000 eller 10000, men obegränsat antal gånger. Metrobank tror jag inte tog någon avgift, BDO tog en ganska liten. Räkna inte med fungerade bankomater utanför större städer.