Resesällskap till bilgubbe 64år Bonneville Saltflats + roadtrip 2-3veckor i september

6 juli 2023 14:13
Visningar: 82
Jag har under 15 år rest till USA i september med olika resesällskap eller ensam så jag har redan sett de flesta nationalparker flera gånger på västra sidan, men man blir lika glad att komma dit å se naturen igen. Jag var iväg ensam i fjol då det dök upp en husbil som skulle transporteras från Phoenix till Seattle så då körde jag genom Death Valley, se den vill jag hoppa över i år.
Huvudresmålet är Bonneville Saltflats nära Wendover på gränsen Utah/Nevada där det är "World of Speed" helgen runt 8/9 som jag varit på 5 ggr tidigare, men för den som är motorintresserad är det som ett gift att få uppleva detta. Googla "Utah timing" så finns mycket att läsa å se vad man kan förvänta sig.

Jag hittade billigt flyg med Finnair tidigare i veckan Arn-Lax runt 1-20/9 då runt 20 dagar är lagom för 4300:- med rygga+liten hjulväska. Dyker det upp en husbil som ska transporteras ger det billig transport och boende, annars är det hyrbil å inrikesflyg som gäller och det finns ju mycket att se bara i Kalifornien.

Budget med allt 25-30k pp beroende på hur man bor, äter å handlar och blir man fler än 2 blir det åt den lägre summan.
Jag tror att du som hakar på detta är runt 50 å äldre å rökfri då jag inte tål lukten. Ett kompisgäng inga problem, bara att boka fler rum å en minivan eller 2 hyrbilar.
Kom igen nu du som drömt om att uppleva naturen längs en hwy i USA och dessutom få uppleva Landspeedracingpå en saltöken!