Reserutt dec

Av Jim
21 sep. 2016 12:06
Visningar: 627
Hej vi åker till Mexiko i dec. Har inte bestämt var men är inne på Isla Holbox, Tulum och Akumal. Men funderar på om det är omständligt att ta sig fr Isla Holbox till Tulum? Är det taxi som gäller och hur går färjorna? Vi tänkte starta med Isla Holbox o anländer med flyget på kvällen i Cancun. Funkar det? Eller ska man tänka sig Isla Mujeres i stället för ngn av ovanstående? Vad ligger priserna för transporten.

Tips emottages gärna!
21 sep. 2016 12:56
Jag åker i nov och har nyligen gjort en planering. Jag valde dock bort Holbox för att det var komplicerat att kombinera med Chichen Itza. Men ni kan absolut göra så! Ni kan ta ADO-buss från Cancun centrum till Chiquila och därefter färja till ön. De går ganska ofta. Kolla http://www.ado.com.mx för tider från Cancun.
Det finns en andraklassbuss som kör ill Tulum därifrån sedan.
Jag ska själv till Isla Mujeres.
Ni kan ta ADO-bussar mellan Tulum och Akumal.
Av Jim
20 okt. 2016 20:06
Bokat Isla Holbox o Akumal och har 6 dagar kvar. Verkar vara svårt att få tag på boende i Tulum om man vill bo nära eller vid stranden, hur är det att bo i byn? Kan Cozumel vara ett alternativ? Vi är två vuxna och två barn. Gillar stränder men vill inte att det ska vara för lugnt.
20 okt. 2016 22:33
Hittar ni ingenting alls på stranden? Vi ska bo på nätter i stan (för att vi kommer dit sent och tänkte ha det som bas för utflykter) och tre på stranden (Xcanan).
Själva stan verkar inte vara nåt speciellt och det är en bit till stranden, men man kan cykla och ta taxi.
Cozumel är säkert ett bra alternativ. Vi ska ta en dagstur dit för snorkling.
25 okt. 2016 00:58
hej
vi bodde drygt en vecka på isla holbox nu i mars och tog sedan färjan till faslandet och taxi sen till playa car(utanför playa del carmen).gick hur smidigt som helst.färjan gick den som vi tog runt 09 och vi var framme på hotellet runt 14.kan verkligen rekomendera den ön.barfota liv och hur mysigt som helst.centrum faktiskt lite större än vad jag tänkt mig.massor av mysiga resturanger.rekomederar verkligen det hotellet vi bodde på:hotell amaite .ca 10m till havet ,havsutsikt och man vaknade av vågornas brus.jättemysigt!en minut gångväg till centrum.simma i en cenotes,tulum fr ni inte missa.isla mujers är en jättemysig ö.åker för 4e gången till mexico med familjen i februari till akumal.hör av dig om du fundrar på något.vill ni komma billigare undan så kan man ta colectivos som först går från isla holbox till cancun och sen vidare.är mycket billigare men tar längre tid.
25 okt. 2016 01:07
ps. min profilbild är från vår balkong på isla holbox .vår taxiresaa . kostade ca 1000 svenska kronor(ca 20mil),åker ni collectivos blir det betydligt billigare.
Av Berntm
11 dec. 2016 00:20
Både från Cancun och Playa del Carmen går det ADO buss tor. Kommer du på kvällen så ta en natt i Cancun eller PDC, bussarna till Chiquilla går på morgonen eller förmiddagen. Från färjeläget i Chiquilla - Tulum tog jag 1615 bussen till PDC och bytte till buss PDC-Tulum. Det kostar ca 300 peso och väntetiden i PDC är mindre än en halvtimme. Avgångstider finns på http://www.ado.com.mx
Det kan vara ide att köpa biljetten Chiquilla-PDC redan när du åker till Holbox.
För lokalresor på väg 307 PDC-Akumal-Tulum fungerar Colectivo bra och är billigt.
Välj bort Isla Mujeres om du vill ha mer orörda resmål. Isla Holbox, Akumal och stranden vid Tulum ligger på en helt annan nivå, framför allt Holbox.