Väder i dec?? ngn som bott på Riu Playacar?

21 aug. 2013 18:14
Visningar: 793
vi ska till playa del carmen 2dec-16 dec... och jag är lite orolig för vädret? nån som varit där då? vi ska bo på riu playacar.. nån som vet ngt om det hotellet?
21 aug. 2013 19:49
Du behöver inte vara orolig! Jag var där 17-31 Dec och det var soligt och fint alla dagar utom dagen vi kom då det spöregnade och dagen efter då det var moln och duggregn. En annan dag var det mulet utan regn men brände mig den dagen och ingen annan, så även om inte solen syns så kommer du garanterat behöva solskydd. Vi åkte förbi Riu playacar men vad jag minns ligger det en aning utanför själva staden men otroligt fint utifrån! Ett tips är att göra mycket utflykter till cenotes och annat. Bästa resan i mitt liv!
21 aug. 2013 20:51
ok ok ;P Va bra... då får i hoppas det inte blir allt för mkt regn =) Ja det verkar finnas mkt att se och göra där så det är bra . =) vad är cenotes? Tack tack .
21 aug. 2013 21:38
Hej,
vi var i Mexiko i dec förra året.
För att svara på din fråga:
En cenote är ett djupt hål eller slukhål (kalksten) som är karakteristiskt för Mexiko och Centralamerika. (förkortad förklaring från Wikipedia, men som stämmer!) Populärt bland dykare bland annat då det finns flertalet cenotes med grottor och gångar att dyka i :)

Annars kan man snorkla i cenotes, om man inte vill/kan dyka (själv dök jag, vilket var en fräck upplevelse!)

Ha en trevlig resa!