Resa till USA - Sommaren 2023 - New York & Kalifornien

25 jan. 2023 22:51 (redigerad)
Visningar: 291
Hej!

Jag och min kusin planerar att resa i USA i ungefär 1 månad, sommaren 2023.
Just nu ser vår plan att vi ska resa såhär, kolla nedan. (När vi skriver exempelvis Stockholm - New York (5 dagar) så betyder det att vi stannar i New York i 5 dagar).

Stockholm - New York (5 dagar)
New York - San Fransisco (2 dagar)
San Fransisco - Los Angeles (3 resdagar med bil)
Los Angeles
(7 dagar)
Los Angeles - Las Vegas (3 dagar)
Las Vegas - Los Angeles - Hawaii (Resdag, 1 dag)
Hawaii (8 dagar)
Hawaii - Los Angeles - Stockholm (Resdag, 2 dagar)

Vi undrar om ni har någon har erfarenhet av att resa ungefär denna slinga eller någon av dessa vägar? Är det en rimlig resa att göra? Vad får man inte missa? Är det för mycket dagar på exempelvis, Los Angeles?

Vi ser framemot denna resa väldigt mycket och vill göra så mycket som möjligt under tiden vi är där. Det vore guldvärt om någon med tidigare erfarenheter att resa i USA vill komma med tips och trix.

Tack så mycket!
/ Henny & Ebba
28 jan. 2023 23:48
Tokig fördelning mellan SF å LA, byt dagar istället för LA är inte värd 5 dagar ens. Skippa LV för den är också en besvikelse jämfört med andra ställen ni bara passerar som är så enkla att lägga extranätter på. Monterey kan man lägga 2 nätter så gör man Carmel samtidigt å 18 mile drive å Clintans ranch. San Simeon är ett lämpligt stopp men räkna med 3-4h för Hearst Castle. I SF finns så mycket så det inte går att räkna upp. I LA har ni Hollywood, Santa Monica, köra runt Bevelyhills å en dag på Universal så 3 heldagar så äre klart. Nu är jag 60+ å har säkert helt annat tycke å smak än ni, men rest i Kalifornien nästan årligen sedan -06. Jag har svarat i många Kalifornientrådar så kolla min historik så får ni mer kött på benen, eller skriv "Kalifornien" i sökrutan så har ni några dagars läsning. Ha en bra resa!
Av Stieri
29 jan. 2023 17:45
Tokig fördelning mellan SF å LA, byt dagar istället för LA är inte värd 5 dagar ens. Mycket kloka ord.