Resa till Indonesien ?

8 juni 2011 22:27
Visningar: 1149
Hej gott folk!

Tänkte höra om det finns någon som är sugen på att åka till Indonesien i december. Jag är tjej på 20 år jävligt glad och vill ut och resa. Alla förslag är välkommna även om de inte är Indonesien. Kille som tjej att bo med är inget problem. Ett större gäng är också intressant :)

Så skriv om intresset finns :)
29 juni 2011 20:21
Du vet att det är regnperiod i indonesien i dec ?
30 juni 2011 14:04
Inte i hela Indonesien och det regnar inte hela tiden...
5 juli 2011 23:53
Lite regn skadar vell inte :)
Finns paraply :D
Av Fredros
6 juli 2011 07:56
Varför åker man till Indonesien?
7 juli 2011 10:24
Indonesien är världens bästa land med extremt många öar, friska korallrev, Borneo och orangutanger, världens trevligaste människor, sol, roliga djur, god mat, billigast, massa olika kulturer, vulkaner, ruiner. Eftersom Indonesien är så stort finns det massor, jag tycker att ju längre österut man åker desto häftigare blir det.
7 juli 2011 10:25
Dessutom är språket skitlätt att lära sig!
Av Gustav
10 juli 2011 15:51
Fredros!!! varför frågar du varför man reser till Indonesien? Exakt vad är det du undrar? Varje resenär har säkert sin egen anledning. Vart reser du och varför? Jag har inte varit i Indonesien ännu men tror att det är något alldeles extra och det står högst på min lista.

Snart snart......skall bara jobba ihop lite mer pengar
Av Fredros
10 juli 2011 17:48
Landet är så okänt för mig bl a därför vill jag höra andras erfarenheter o tips. Jag läser om landets historia mm men har svårare att hitta aktuella beskrivningar om vad som väntar besökare. Troligen blir det också en resa dit!
Av Gustav
10 juli 2011 21:07
Ju mindre man vet ju roligare blir det. Jag har slutat läsa på innan jag reser.
12 juli 2011 02:43
Hey!

Du ska inte åka lite tidigare, typ i oktober? Jag bor i Sydney men ska nog resa hemåt i oktober och tänkte stanna och se så mkt som möjligt på vägen hem! Indonesien bland annat =)
Av Gofy87
13 juli 2011 00:32
Alakorinte, du verkar kunna landet rätt bra, hur länge rekommenderar du att man ska stanna på Bali och Lombok och vad ska man se och göra?
13 juli 2011 10:15
Det beror helt på vem du är. Jag gillar att stanna minst två veckor på varje ställe. På Bali finns det massor att se om man reser runt på ön lite och stannar några dagar på varje ställe. Ubud är t ex en mysig liten by om man är intresserad av konsthantverk osv. Den är omgiven av vackra risfält och det finns ett tempel som är fullt med apor. Vill man dyka finns ett vrak utanför Tulamben, ganska nära stranden ca 20 meter djupt. Kuta är för surf och party.
Hela ön är full med mysiga små orter. Köp en Lonely Plandet!
Jag har inte varit på Lombok, kan tänka mig att det är lite lugnare. Annars är det väldigt häftigt ännu längre österut...
Av Fredros
19 juli 2011 08:37
Citerat från gustav:
Ju mindre man vet ju roligare blir det. Jag har slutat läsa på innan jag reser.
Gustavs synpunkt är så spännde att jag startar en ny tråd:

Brukar Du läsa på om resmålet hemma innan Du åker iväg? Skäl för o emot denna förberedelse?

Att bryta ut denna diskussion hoppas jag kan leda till att Tricodero här kan få mer synpunkter på Indonesien.
Själv fortsätter jag läsa om Java, Djakarta...... och upplever svårigheter att greppa detta land, då allt är så okänt.. det finns liksom inget i ens vetande att bygga vidare på, .........Hur gör man då?
Av Gustav
21 juli 2011 06:20
citat fredros:
"Att bryta ut denna diskussion hoppas jag kan leda till att Tricodero här kan få mer synpunkter på Indonesien.
Själv fortsätter jag läsa om Java, Djakarta...... och upplever svårigheter att greppa detta land, då allt är så okänt.. det finns liksom inget i ens vetande att bygga vidare på, .........Hur gör man då?"

Svar: Res dit så får du alla svar live.

Att resa skall ju vara en upplevelse, ett äventyr, ju starkare upplevelser man får desto bättre tycker jag. Med dagens teknik, googlemaps etc, är det lätt att få för mycket info i förväg, foton ända ner på gatunivå, man kan ju virituellt vandra omkring i en stad redan innan man varit där. Detta är lite för mycket tycker jag, är det så himla mycket man behöver veta egentligen, för mig räcker det med att kolla lite på när regn o torrperioderna infaller, en försiktig hastig titt på en översiktskarta kan också vara tillåtet, likaså att memorera några större städer . I övrigt är det bara att ta visakortet och en lätt rygga och sticka iväg. Taxichaffar kan alltid ge tips på billigt boende. Sedan kan personalen på pensionatet, hotellet eller var du nu bor, tipsa om mer grejer man undrar över - utflyktsföretag, bra restauranger, sevärdheter mm. Det mesta ger sig när man väl kommer iväg. För att vara säker på att faktiskt komma iväg har jag nu börjat med en ny livsstil som innebär att jag inte köper någonting förutom mat, bensin och hygienartiklar. Jag räknar med att dom kläder jag redan har kommer räcka flera år, jag anser också att jag har alla övriga prylar en människa kan tänkas behöva: cykel, kamera, dator, campingsaker.....
Jag har nu öppnat två bankkonton, ett för resor, ett för pensionering. Alla pengar jag får över sätter jag in på dessa, jämt fördelat. Tycker det känns som en just deal mot mig själv att spara lika mycket till framtiden som jag bränner på resor. Jag skall snart flytta till en plats där allmäna kommunikationer tillåter mig att sälja bilen, jag skall också byta min 3a mot en liten billig 1a. Övriga utgifter skall noga kontrolleras och skäras ner till ett minimum. Jag räknar med att på detta sätt kunna vara på resande fot 4-6 månader om året. (4 kanske räcker, man kan tröttna på att resa med).

Jag tror att det finns mycket man kan göra för att förändra sitt liv så att det mer stämmer överens med dom drömmar och mål man har. Kanske har detta inte så mycket med tråden att göra men det ligger lite i linje med mina tankar om att inte ta ut resan i förskott genom ett överflöd av information. Dagen informationstillgång är inte en resurs utan en förbannelse kan jag tycka ibland. Tänk på upptäcksresandena i gamla dagar. Det kan man kalla äventyr. Allt dom såg och upplevde var helt garanterat nytt och väldigt spännande för dom. Jag vill att mitt resande skall vara lite på det sättet även om det är väldigt svårt i dagens samhälle.

/Gustav
Av Fredros
22 juli 2011 20:21
Gustav, deltag gärna i tråden "förbereda resor?" Du har ju många tänkvärda tankar om resande !
Ang Indonesien med 13000 öar, 300 språk, 300 folkslag. ett antal religioner mer eller mindre okända för en svensk , då känner jag att bara dimpa ner där verkar som gjort för intrycksförvirring...

Läser just nu boken" Mitt Indonesien -öar att älska" av Eric Lundqvist (1902-1978). Eric var gift med Sari från Java.Han bodde i landet i 30 år, arbetade som jägmästare och var till sist professor i Djakarta.
Bättre brobyggare för oss svenskar till allt främmande än Eric torde vara svårt att finna. Utan förberedelse
verkar ett besök i Indonesien bli som ett besök på ett spännande men komplicerat museum utan guide, när nu en sådan som Eric finnes.
Av Gustav
23 juli 2011 10:22
Hej Fredros. Om du tycker att din resa blir bättre om du har med dig en guidebok och har läst på lite innan så skall du naturligtvis göra det. Finns inget som är rätt eller fel, var och en får resa på det sätt som passar en själv bäst. Jag tror också det beror väldigt mycket på vad man vill få ut av en resa, hur man ser på resandet helt enkelt. En del har begränsat med tid och vill vara säkra på att få se guldkornen etc etc..
Jag blir allt mer fast i min övertygelse att jag bara vill dimpa ner och få allt över mig. Men jag vill inte likna det vid att gå på museum utan guide. Jag ser inte på resandet som en sightseeing utan mer som att jag, just då och just där, lever mitt liv där (om än bara för ett kort tag). Jag tycker det ger mig en större upplevelse om jag inte läst om platsen innan eller sett bilder. Naturligtvis skaffar man sig info under resans gång, pratar med andra resenärer, lokalbefolkningen osv..Du kan väl prova båda sätten? Jag har provat att resa med guidebok, nu provar jag att resa utan och hittills har det bara varit positivt.
Jag har tänkt ut en ny plan nu, för att göra allt ändå mer oförutsett och överaskande - att skriva ner alla länder jag vill resa till och sedan när det är dags att ta semester, bara en kort stund innan, välja ett land slumpvis från listan, ex med tärningskast eller dartpil, och sedan bara hugga ryggan och ta flygbussen till landvetter.
Det kommer garanterat ge stora upplevelser om man nu är ute efter den typen av äventyr. Man kan ju dra det ändå längre och låta en kompis boka resan så man inte ens vet vilket land man landat i (om man blundar när man går på planet).

/Gustav
Av Fredros
25 juli 2011 07:50
Kul tanke Gustav att inte alls veta vart man åkt utan bara låta sig uppleva resmålet ! Jag fortsätter att läsa om Indonesien och tror på förberedelsen för mitt resande samt tar med mig Din synpunkt här till tråden
"Förberda resor?"
Av Fredros
26 juli 2011 00:04
Citerat från alakorinte:
Dessutom är språket skitlätt att lära sig!
Alkorinte : Kan Du förklara detta närmare ?
26 juli 2011 08:11
Citerat från alexandr:
Hey!

Du ska inte åka lite tidigare, typ i oktober? Jag bor i Sydney men ska nog resa hemåt i oktober och tänkte stanna och se så mkt som möjligt på vägen hem! Indonesien bland annat =)
Jag skulle kunna åka dit då men jag måste kolla upp med jobbet s¨jag vet hur det ser ut då
släng gärna iväg ett mail i ett privat medd
26 juli 2011 11:26
Indonesiska, ungefär samma språk som Malaysiska går ganska fort att lära sig att göra sig förstådd på. Massa låneord från holländska, och man använder samma ord till mycket, t ex jalan = gata, gå mm, jalan jalan = jag ska bara gå en sväng, Barn = anak, flera barn = anak anak. Vad = apa, vad heter du = apa nama, vad är det apa itu. Undrar man något är det bara att sätta apa först t ex. Väldig enkelt att sätta ihop meningar. Köp ett lexikon när du åker och testa.

Jag tycker förresten att jag kanske missar häftiga ställen om jag inte läser lite om landet under tiden jag reser, ligger jag i en hängmatta någonstans är det en Lonely Planet jag helst bläddrar i, hade kanske inte åkt till Sulawesi utan den.
Fast man får ju de bästa tipsen av andra människor på plats, givetvis.
30 nov. 2011 11:55
Hej! Jag funderar på Bali över nyår men är själv den första veckan iaf hade vatt skönt att ha någon där som man kan vara med :D Är du där eller du har redan varit på Bali?

Mvh

Emma