Resa till Hurghada andra veckan i dec?

23 sep. 2015 13:44
Visningar: 1333
Hej,
Jag och en tjejkompis ska ev åka till egypten 2 veckor från 8 december. Kan ni rekommendera det? Är det någon som varit i egypten då, och hur var vädret? Vi vill sola och snorkla, ev åka en dag till pyramiderna? Tips och åsikter mottages Tack! :)

Med vänlig hälsningar,
Två nyfikna tjejer
23 sep. 2015 16:10
hej vi var på detta hotellet i januari http://www.fritidsresor.se/resa/egypten/hurghada-kusten/hurghada/aquamarine/bilder-film/pc-000012784/#content det var helt otloligt prisvärt, tycker knappt det går beskriva, maten var jättegod hotellet är väldigt väldigt stort, personalen var roliga och trevlig, men man ska hellst ge någon krona i dricks, dom har 2st matsalar typ som en fotbollsplan styck att plocka mat ifrån och flera ala carte resturanger på området. massagen var hyffsat billig och spa området var gigantiskt med, det var så mycket aktiviteter på hotellet så vi han bara med 1 underbar snorkeltur under 1 vecka, man hinner inte upptäcka allt inne på hotellet på 1 vecka =)
hoppas ni får det trevligt
24 sep. 2015 21:40
Ett tips är ju att bli vän med någon inhemsk som kan ta er till inhemska restauranger där man får lite annat hum om Egypten och deras matkultur och jättegod mat.
Dessutom slipper ni kanske lite av de här jobbiga försäljarna om ni går med en kompis från byn.
Vi var där en gång i mars och då blåste det mest förutom en dag.
Jag vet inte hur de gör med resor till och från Kairo från Hurghada om ni vill se pyramider och övriga Kairo men hör med resebyrån. Vi åkte själva till Kairo där vi fick låna en lya och då besökte vi allt i hela Kairo. Sen flög vi vidare till Hurghada och sedan tillbaka till Kairo några dagar.
Läs igenom UD:s tips och råd om Egypten, kan också vara ett bra tips: http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Kairo/Reseinformation/Reseinformation-Egypten/
Mvh