Behöver lite restips Hurghada

5 nov. 2017 21:41 (redigerad)
Visningar: 1886
Hej, jag och min fästman plus mina föräldrar ska åka ner till Hurghada den 2 december i en vecka all inclusive på Seagull hotell. Jag har aldrig varit i egypten (har heller aldrig åkt charter på vintern) och skulle behöva lite råd.

För det första; Vad bör man packa för kläder i december? Jag har förstått att medeltemperaturen ligger runt 20-25 grader dagtid men jag har ingen uppfattning om hur varmt det är i jämförelse med hemma.

För det andra; Hur mycket pengar ska man rimligen ha med sig och i vilken valuta?

För det tredje; Vad kostar det att hitta på saker i Hurghada om man t.ex. vill gå på spa?

Och det sista; Ska man köpa utflykter av resebolaget eller är det enkelt (och pålitligt) att hitta på plats?

Är mycket tacksam för hjälp :)
5 nov. 2017 22:07
När jag va i Egypten var det varmt på dagen (sommarväder) men ganska kyligt på kvällen så jag skulle rekommendera att både ha med sommarkläder och lite varmare kläder. På vårt hotell kunde man boka utflykter vilket vi gjorde och det funkade väldigt bra så du kan ju kolla om de säljer sånt på ditt hotell också. Personligen tycker jag att det är smidigare att boka på plats eftersom att man kan vara lite mer spontan då. Var dock uppmärksam på att det finns många som försöker lura en på pengar enligt min erfarenhet så går det att boka på hotellet är det nog säkrare än på andra ställen. Angående vad saker kostar kommer jag inte ihåg eftersom det va ett tag sen jag va där men jag har för mig att det var relativt billigt.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Marulk
6 nov. 2017 16:37
Härlig resa ni har framför er till det klarblå Rödahavet. Är det ert första besök till Egypten så krångla inte till det. Utnyttja researrangörens utflyktsutbud om det är ngt som passar er. Eftersom ni kommer bo all-inclusive behöver ni inte några större summor kontanter. Lite euro (små sedlar) eller dollar till dricks. Vi brukar ge städaren första dagen o sedan ngn gg ytterligare. Vädret är svårt att förutspå men ni får säkert härligt varmt på dagarna men kvällarna kan vara svalare men inte värre än att du klarar dig med typ tjockare kofta.
Tänk på handhygien både före o efter ni äter o toalettbesök. Drick inte kranvatttnet. Skulle ni mot förmodan bli lite krassliga så gå till hotellet apotek. De har bättre och effektivare mediciner än våra apotek här samt anpassade för den bakterieflora som finns i Egypten. Sen får ni absolut inte missa att doppa huvudet under ytan i det klarblå . Pröva på att snorkla om ni inte gjort det tidigare. Det finns säkert en dykarklubb på hotellet som hjälper er med både utrustning o tips.
Go tur 😃🐠