Resa i Sydostasien - Visumregler och reserutt

Av Kevs
14 okt. 2015 22:17
Visningar: 44
Hej,

Jag beklagar i förhand om denna tråd är felplacerad eller redan har blivit besvarad, mitt första inlägg på detta forum och är inte helt haj än.

Jag har planerat att inom nästa månad åka på en långresa till Sydostasien. Besöka alla de klassiska backpacker-länderna som Vietnam, Kambodja, Laos, Thailand, Malaysia, Singapore och Indonesien.

Jag blir dock lite fundersam hur det gäller med visumreglerna och vilken rutt jag ska ta. Det knepigaste landet verkar vara Vietnam, eftersom de kräver att man ansöker om ett visum om man inte har en utresebiljett. Vilket jag inte har, eftersom jag förmodligen kommer åka buss till t.ex. Laos eller Kambodja. Därför tänker jag att det är enklast att börja min resa med att flyga till Hanoi typ, för då kan jag ansöka om visum är i Sverige och då vet jag också när jag kommer vara i Vietnam. Eller är detta onödigt? Hur strikta är de med att man måste ha utresebiljett från landet, om man t.ex. åker landvägen från Laos eller Kambodja?

Läste också att Thailand också kräver en utresebiljett från landet. Vet ni om detta gäller landvägen också? Om jag t.ex. åker från Laos ner till Thailand med buss?

Har lite beslutsångest på vart jag ska börja resan... Känns som att Hanoi i Vietnam verkar som ett logiskt val om man kollar kartan. Kommer åka själv så skulle gärna vilja haka på andra backpackers också, så vill välja en bra rutt. Vilken rutt rekommenderar ni?

Nu blev det här ett väldigt långt inlägg... Tacksam för svar! :)