Redang vs perhentian

11 apr. 2011 09:39
Visningar: 3858
Planerar resa till malaysia i Juni, vi ska börja och åka till Timon ifrån Singapore, sedan hade vi tänkt ca 4 dagar på antigen Redang eller Perhentian öarna, men kan inte bestämma mig. Det verkar vara lite "öde" på Redang och lite mer liv på Perhentian?
Skulle gärna vilja ha lite förslag på vilken av dessa öar som lockar mest!

//Maja
Av Jaoalle
27 maj 2011 12:15
http://asienresor.blogspot.com/

Vi ska nog åka till Perhentian nästa sommar. Men vi har haft samma beslutsångest. Jag tror ändå Perhentian var mycket billiagre men något bökigare att ta sig till. Redang kunde man ju flyga till. Men om man måste ta båt ut, betyder det nog att upplevelsen är mer autentisk. Men det beror på vad man vill ha. När jag reser så blir det gärna mycket storstäder. Därör vill jag gärna när jag åker till någon ö att det ska vara just helt öde.

Vi var på Tioman Island förra sommaren, det ligger lite mer söderut än redang/perhentian. Kolla gärna min nystartade asienblogg, skriver om Tioman nu:

http://asienresor.blogspot.com/
Av Jaoalle
27 maj 2011 12:16
nu förväxlade jag nog öarna?? :D
Av Bent
27 maj 2011 13:34
Jaoalle.

Jag tror inte du förväxlade öarna, för att komma till Perhentian åker man båt från Kuala Besut på fastlandet vilket tar 30-40 min. Man kan inte flyga dit.
Var på Perhentian 10 dagar i april i år och trivdes fantasktiskt bra, helt otroligt klart vatten med perfekt snorkling från land och båt, såg både haj och havssköldpadda.

Bent
27 maj 2011 17:04
Hej!
Jag har varit på Redang och skulle mer än gärna åka tillbaka dit. För mig var Redang ren avkoppling. Vi bodde på http://www.lagunaredang.com.my/.

På Redang finns dock en del aktiviteter, så som dykning, snorkling, guidade turer mm. Är du ute efter party och fest kanske Redang inte passar. Där vi höll till var det lugnt, en hel del asiatiska turister som poserade glatt framför varenda kamera. Jag njöt av lugnet, maten och atmosfären.

Öde var det i alla fall inte och det finns flera resorts att välja på.

Hoppas att ni får det bra oavsett var i Malaysia ni hamnar.//Ellismellis
13 juni 2011 20:16
Hejsan och tack för svaren, har nu kommit hem från Perhentian var på den "stora ön" det var helt underbart. Bodde på coral view Island resort, jättemysigt ställe. God mat till bra pris och bra snorkel vatten med fina stränder och lämpligt mycke turister.

//Maja
Av Bent
13 juni 2011 20:32
Hej Majsan80!

Roligt att höra att ni trivdes på Perhentian Besar. Vi bodde också på Coral View Island Resort när vi var där i april i år, kan verkligen rekommenderas för den fina snorklingen direkt från stranden.

Bent
Av Yessie
6 mars 2012 22:39
Hej!

Vi har tänkt att åka till både Redang och Perhentian i sommar, vill gärna ha tips på boenden. Jag kan bara hitta paketresor men vi vill bara ha "nätterna" sen bokar vi gärna snorklingtrippar m,m efterhand på plats. Vad kostar det att bo på Coral View per natt?

Tips på boenden på Redang, vad betalade ni på Laguna Ellis? Enligt deras hemsida så verkar det kosta 450 kr per person och natt, det känns alldeles för mycket!

:) Jessica
7 mars 2012 15:51
Vi besökte Redang, sen Lang Tengah sist Perhentian Besar. På Perhentian Besar bodde vi på underbara Tunabay Resort. Tyckte Redang var den minst intressanta ön. Lang Tengah väldigt öde (då) men paradisisk och Perhentian Besar lite mer turistig men stranden vid Tunabay lugn och superfin!
Av Bent
7 mars 2012 17:22
Jessica

Här kommer en länk till Coral View Island Resorts hemsida.
http://www.coralviewislandresort.com/
Här finns en ritning över anläggningen med priser på de olika Bungalowen. Vi bokade tidigt i förväg via denna sida och fick 10 % rabatt .
Norra beachen har korallstrand och utmärkt (avskild från båtar) snorkling direkt från stranden. Västra beachen har en fin sandstrand.
Vi bodde där 10 dagar och trivdes utmärkt. Var ute på flera fina snorkelturer med båt också.