Tåg/buss Singapore-Perhentian Isands

28 juli 2013 18:17
Visningar: 1321
Hej! vi ska resa till Malaysa och Singapore nästa vår. Tänkte starta resan i Singapore. Hur fungerar det med tåg eller buss om vi ska vidare till Perhentian Island? Vet att man kan flyga via Kuala Lumpur, men där har vi tänkt att avsluta vår resa..

Vi har tänk Singapore-Perhentian- Cameron Highlans-Kuala Lumpur..

Någon som gjort en liknade resa och har något tipps? :)

taksam før svar! :))
Av Sierra
28 juli 2013 19:05
Du kan ta en taxi 50 min till Senai International Airport i Johor Bahru i Malaysia. Därifrån flyger Firefly direkt till Kota Bahru varfrån du kan be din resort på Perhentian att plocka upp er för transporten till resorten.
http://www.fireflyz.com.my/

Ett annat alternativ är att åka buss med Transnasional från Singapore till Kuala Terengganu och begära hämtning där. http://www.transnasional.com.my/

När ni sedan skall till Cameron Highlands tar ni Transnasional´s buss från Kota Bharu till Ipoh och därifrån en a/c Kinta Omnibus från Ipoh's Medan Kidd buss terminal till Tanah Rata. Kinta har fyra dagliga avgångar; 08.00, 11.00, 15.00 och 18.00 och det tar 2,5 tim.

På plats i Cameron Highlands (Tanah Rata) kollar ni med buss stationen ang biljetten till KL.
Av Theelf
29 juli 2013 00:03
Hej!

Jag och min fru åkte buss från Singapore till Perhentian Islands för två somrar sedan. Bussen går från Lavender Street station. Det är även där du köper biljetten. Lite råddigt att veta när biljettförsäljningen är öppen. Lavender Street station ser inte mycket ut för världen. Egentligen är det en parkeringsplats som fungerar som bussterminal. Men det ligger nära centrala Singapore - i slutet av Beach Road.

Vår buss gick på kvällskvisten och vi var framme tidigt på morgonen (vill minnas att bussresan tog 6-7 timmar). Båten över till Perhentian går från Kuala Besut som ligger lite söder om Kota Bahru. Vi sa till busschauffören att vi skulle till Perhentian och blev avsläppta i den lilla stan Jerteh, där vi tog en taxi tillsammans med två andra personer som också skulle ta båten till öarna. Kolla in Google maps så klarnar det.

Litet tips är att ha något varmt på er under bussresan. AC:n gör det svinkallt och det är lätt att bli förkyld.

Hälsar

TheElf
29 juli 2013 10:48
Tusen tack før svar! :))

Hur mycket tror ni ungefär man behøver räkna med i fick pengar och boende? I tre veckor?

Mvh