Perhentian Island i februari

8 apr. 2015 20:29
Visningar: 891
Har någon varit på Perhentian Island i februari? Har läst att vädret är sämre då.
9 apr. 2015 00:20
Jag har förstått det som om öarna i östra Malaysia stänger ner mer eller mindre helt under regnperioden, så jag skulle inte satsa på februari.
Av My53
9 apr. 2015 17:26
Vi var på Perhentian i februari 2014. Vi hade också hört att det skulle vara stängt överallt men när vi var i Taman Negara nationalpark så hörde vi att det gick minibussar dit och att båtarna ut till ön öppnat 7 februari enl. Tidtabell( det hade funnits båtar innan också men inte regelbundet). Vi åkte dit den 10/2 och var där i 5 dar. Det var lågsäsong vilket innebar att alla boenden inte var öppna men många var det. Vi bodde på Coral view och lågsäsongen innebar att det var lite billigare. Vi tyckte det var fantastisk snorkling men dykcentret som låg intill vårt boende sa att det är klarare under högsäsong. Det var soligt och fint hela tiden och killar vi pratade med sa att det varit fint hela februari. Det enda som var var att det var lite skumpigt när vi åkte ut med båten eftersom det var lite blåsigare än på sommaren men det var inget större problem. På lilla ön var det fullt med folk och jag hade nog inte velat vara på dessa öar under högsäsong för då är det nog knökat ( och dyrt). men ni kan ju kontakta ngt boende när det närmar sig o höra hur läget är. Efter östsidan åkte vi över till väst och besökte både Penang med Georgetown och Pankor som också var trevligt men där var det ingen snorkling värt namnet. My
9 apr. 2015 23:51
Tusen tack för era svar, det hjälper mig i vår planering. Vad finns där annars för paradisöar runt Malaysia? Hur är Tioman Island?