Pankor island

Av My53
27 okt. 2013 16:17
Visningar: 1610
Någon som varit på Pankor Island i Malaysia och runt däromkring o som har några tips. Även Georgetown har vi funderingar runt.
29 okt. 2013 07:30
Hej. Vi är just nu på Pangkor och bor på Nipha guesthouse på teluk nipha (finns på facebook). Vi kom igår från KL med buss från Purdu busstation, resan tog fyra timmar och väldigt bra buss. Vi reser med två barn, fyra o nio år. Vi hade som resplan att besöka Georgetown och Butterworth och Paula penang men efter snack med lokalt folk så lägger vi krut på en vecka på Langkawi istället.

Hälsningar Tom
Av Brokke
29 okt. 2013 11:11
Kan starkt rekommendera Pangkor!, liten paradisö. Bodde på Pangkor island beach resort.

Ambulanssyst, har ni tänkt åka buss till Langkawi?
Vi gjorde det, tog 8 timmar sen färja över, något drygt. Kom ihåg mat!
Vi åkte med småbarn,
Hade jag gjort samma resa så hade jag stannat till i penang, sen färja till Langkawi.
29 okt. 2013 12:06
Hej Brokke. Ja vi är lite tveksamma om rutten. Buss så länge känns lite to much med barn. Det blir nog ett stopp ändå i Penang området.
Tack för tipset ! / Tom
Av Myran10
29 okt. 2013 19:37
Hej Ambulanssystern!
Har du några bra tips från Malaysia? Vi har ungefär en vecka i januari (efter ngra med sol och bad i Thailand) som vi ska vara i Malaysia. Har funderat massor vad vi ska göra... Taman Negara, Cameron Highlands, Melakka m.m. men kan inte bestämma oss. Har ni sett eller gjort något kul ni kan rekommendera? eller något man kan utelämna? Vad har ni för väder nu?
Av My53
29 okt. 2013 19:40
Tack för svar. Vad tycker du om Nipah guesthouse? Är det sårbar som tripadvicer säger? Och hur är vattnet? Vi skulle vilja åka till östra sidan för att snorkla men monsunen sätter nog stopp för det eftersom vi ska åka i februari. Tror du att det är ok att snorkla på Pankor? Och finns det annat att göra som att vandra,natur, by-liv etc. Tacksam för svar!
30 okt. 2013 11:19
Hej. Ja det enda som finns att göra på Pangkor är att bada,mysa,äta god mat. Det är värdelös snorkling och man bör vara på östra sidan ( nordöstra perethians mm) ,har vi hört, men som sagt monsuntid där nu. Man kan bli inblåst om det är för höga vågor.

Vi åkte direkt från KL hit så jag har inga övriga tips, vi drar en vecka till Langkawi och ser hur läget är där.
Vädret ? Ja sjukt varmt,idag svalt med + 33 c.

Nipha guesthouse är så bra som sägs,overkligt trevliga ägare som pratar klockren engelska. Kristallklar pool och väldigt god frukost som man brassar när man själv vill, mellan kl 08- 10.30. Det finns hur många resorter som helst på Teluk nipha stranden så det är bara välja och vraka.

Mathak längs hela mainstreet och bra priser, vår familj på fyra äter oss mätta 30 MYR men åker du in och äter lokal mat i Pangor town så kostar det hälften.

Återkom om du har fler frågor, vi stannar veckan ut.

Hälsningar Tom
Av Myran10
30 okt. 2013 17:31
Langkawi tror jag inte heller har så bra snorkling. Dessutom periodvis grumligt vatten och en hel del maneter! Fick dock tips av en bekant om en marinpark ( pulau payar) strax utanför som dom gillade med bra snorkling. Från Lankawi är det knappt en timme med speedboat till Koh Lipe som många skriver är en paradisö!
31 okt. 2013 02:39
Hej. Det stämmer. Har hört att dom tar sig mot Koh Lipe när det skall snorklas från Langkawi.

Familjen har varit runt överallt i Thailand de sista sex åren (förutom Phuket och Hua hin, självvalt...) och vi tyckte Koh Lipe var Paradiset. Inga bilar och man gick runt till de olika vikarna och badade varje dag. Snorkling en var helt outstanding och då har vi gjort 15 st på olika öar. Vi hittade massor med Nemo i viken vid Pattay stranden och barnen lyckliga.

Så ta dig dit när du kan, innan dom asfalterar ; )

Hälsningar Tom
31 okt. 2013 02:43
P.S. Sierra här på forumet är proffs på Lipe och har skrivit om ön, kika på det han skrivit. Det finns även många svar på detaljer kring hur man tar sig dit på forumet. D.S
31 okt. 2013 02:49
Citerat från Brokke:
Kan starkt rekommendera Pangkor!, liten paradisö. Bodde på Pangkor island beach resort.

Ambulanssyst, har ni tänkt åka buss till Langkawi?
Vi gjorde det, tog 8 timmar sen färja över, något drygt. Kom ihåg mat!
Vi åkte med småbarn,
Hade jag gjort samma resa så hade jag stannat till i penang, sen färja till Langkawi.
Hej. Har nu kikat på resväg mot Langkawi och vi skippar den 7 timmar långa bussresan och tar morgonbussen upp till Penang och är där några dagar innan vi smyger oss över till Langkawi.
Det dryga är att bussen går väldigt tidigt från Lumut,tror det var kl 08 så den sovmorgonen kan man glömma :-)

/ Tom