Railay Beach - Koh Lanta med baby

11 mars 2014 10:32
Visningar: 778
Hej Thailandsexperter,

Vi reser med en 10mån bebis och ska åka från Railay Beach till Koh Lanta. Ni som åkt den sträckan, hur är båten mellan dessa destinationer? Brukar båtarna vara fulla? Vi har ingen flytväst med till henne och det verkar som att det inte finns så små ombord. Så undrar helt enkelt vad som är bäst, båten eller ta en taxi från Ao Nang?

Tack på förhand!
Av Sassa89
12 mars 2014 18:38
Hej! Tycker absolut inte du ska ta båten om du ej ha flytvästen åt jäntan då de kan gå ganska snabbt o de inte är nån begränsning i hur många de får ta ombord.. Kan bli ganska rejäl sjö som ja förstått de. Vi ska resa nu på torsdag o vi kommer att ta med flytvästar åt våra 2 söner på 5 & 6,5 år. De kan bli lite bökigt med flytvästarna men hellre de o pojkarnas säkerhet i centrum :) så rycker du får ta taxi exvis med kidsombord eller lantadivers. Kolla upp de :)
21 mars 2014 10:21
Hej!

Vi åkte över från Phuket till Ko Lanta för 3 år sen med vår dotter som då var 6 månader och då fanns det inga flytvästar för så små heller men att ta taxi kan också vara klurigt eftersom det sällan finns bilbarnstol. Vi är ute och reser 4 månader med våra barn som är 1 år och 4 år och har hittills bara stött på en taxi som har haft bilbarnstol och då hade vi tjatat oss till det och hotellet vi bodde på hjälpte oss att beställa.

Denna resa har vi åkt en hel del båt men tagit lite större färjor där det faktiskt har funnits flytvästar även till vår minsta men båten över till Ko Lanta är rätt liten har jag för mig och jag kommer ihåg att vi fick byta båt mitt på öppna havet och det var lite läskigt med en baby att bära...det kan ha ändrats nu:)

Ko Lanta båten var inte full när vi åkte men vi åkte i början på april då det är low season där.

Hoppas det går bra på resan:)

//Mia