Koh Lanta - Koh Ngai - Phii phii - Railey beach - Bangkok

Av Pajtimk
19 sep. 2017 10:40
Visningar: 256
Hej!

I januari åker jag och tjejen till Thailand för första gången och vi ska vara där ca 14 dagar. Det har varit extremt svårt att bestämma sig för vilka ställen man ska besöka och bo på eftersom alla kommer med olika tips. Nu känns det dock som att vi har bestämt oss :)
Såhär ser rundan ut, vi åker 13e från Sthlm, framme den 14e januari i Bangkok, därifrån taxi till Koh Lanta. Sen ska vi bo på Long beach i 3 nätter, sen vidare mot Koh ngai och bo där 3 nätter och sen tillbaka till Koh lanta igen för att bo där 2-3 nätter till. Därifrån åker vi sen till phii phii och stannar i 3 nätter. Sen Railey beach i 2 nätter och sen vidare mot Bangkok för att spendera våra sista 3 nätter där.
Borde vi ändra om vår rutt? Är den logisk? Blir man uttråkad av att vara på koh ngai i 3 nätter? Därifrån vill vi göra utflykter till koh kradan och koh muuk. För att slippa bära med oss resväskorna så har vi valt att endast bo på koh ngai och därifrån göra dagsutflykter.
Borde vi skippa Railey beach och spendera 2 extra dagar i koh lanta istället för att sedan ta sig till krabi flygplats direkt från phii phii?

Jag vet att många av er har pratat gott om Koh Lipe men det känns omständigt att ta sig dit och det verkar vara väldigt dyrt. Många skriver att stället är överexploaterat och att det är svårt att bara på alla ställen på grund av alla båtar som kommer.

Tacksam för alla svar! 😃
19 sep. 2017 13:56
Hej! Vi gjorde en lite liknande resa i februari, också min allra första resa till Thailand :)

Då började vi sex nätter på Koh Lanta. Därifrån gjorde vi utflykter, bland annat till Koh Kradan, över dagen.

Sedan bodde vi tre nätter på Phi Phi. Därifrån gjorde vi utflykt bla till Maya bay.

Avslutade med 4 nätter i Ao Nang (precis brevid Railey) Därifrån åkte vi på utflykt till flera av öarna utanför.

Vi upplevde det som väldigt lagom att bo på tre ställen under vår 15 dagarsresa. Det var inte stressigt alls fast vi var tre vuxna och fyra barn/ungdomar. Kul att flytta sig :)
Av Pajtimk
19 sep. 2017 15:51
Tack för svar Fia!

Vilka utflykter gjorde ni från aoe nang? Jag har läst lite om poda och chicken island, vilka båda ska vara väldigt fina! Man vill ju hinna med så mycket som möjligt men man får ju inte glömma bort att man åker dit för att vila upp sig. Man kanske ska acceptera att man inte hinner se lika mycket som man hade önskat när man bara har 14 dagar.
20 sep. 2017 07:59
Ifrån Ao Nang åkte vi en dag med vanliga "taxibåtarna" till Railey. En annan dag hyrde vi egen longtail hela dagen till just Chicken och Poda. Jättefint, men inget slår vår egna strand på Phi Phi baksida (bodde på phi phi relax beach resort)

Jag håller med om känslan att man vill se ALLT! Därför blir det nu 20 dagar i vinter, haha!