Pyramidutflykt

Av Emh87
20 feb. 2013 11:54
Visningar: 2358
Hej

Jag och min sambo åker till Egypten om ca 3 veckor och vi ska åka på denna en-dagars-utflykt till pyramiderna.

Min fråga är om det är en bra resa? Alltså bussarna, maten, hemresan osv. Eller om det är kämpigt?

Tack!
20 feb. 2013 16:52
Hej!
Jag kan inte tipsa dig om själva bussresan för vi åkte dit privat med egen chaufför men däremot kan jag tipsa om att inte sätta sig på en kamel där kamelföraren drar iväg och sen får du betala massor innan du tillåts kliva av.

(Däremot har jag hört av andra att bussresan är jobbig.)

Det kanske inte är så nu men den gången vi gick på detta var det så....:)

Sen kan jag också säga att lider man av klaustrofobi ska man inte ge sig in i gången som går upp till mittenrummet. Jag fick vända i gången för jag har just klaustrofobi.

Men det räckte ändå att se pyramiderna och Sfinxen på nära håll, det är helt fantastiskt!

Mvh Eva
Av Annl
23 feb. 2013 09:20
Jag har inte åkt på motsvarande bussresa men hört från andra som gjort motsvarande resa från t.ex. Hurghada att det var en väldigt lång resa och att det var tröttsamt.

Vet inte varifrån ni planerar att resa men allt beror ju på hur långt avstånd det handlar om och hur lång tid resan är tänkt att ta.

Kanske kan en övernattning i Kairo vara ett alternativ? Kairo är en häftig, gyttrig stad.

Hur eller hur så är det en helt makalös upplevelse att få se pyramiderna och sfinxen på nära håll och man kan klättra upp en bit på utsidan av pyramiderna också om man vill.

Väljer ni att övernatta i Kairo kan ni då också få uppleva pyramiderna i mörker - de har en lightshow- och det var spännande.
23 feb. 2013 11:44
Vi gjorde en 2-dagars utflykt till Kairo från Hurghada, nog att rekommendera då bussresan är lång ca 40 mil och Kairo har mkt att erbjuda i form av sevärdheter.
Till Luxor funkade dock en endagarsutflyk enl mig (28 mil).