Prisnivå Koh Chang?

Av Elloka
9 nov. 2010 20:55
Visningar: 3542
Hej!

Vilken prisnivå är det på Koh Chang. Vad kostar det att leva där? Vad kostar en lunch/middag i genomsnitt?

Vi har för enkelhetens skull bokat en charter. Vi är två vuxna och ett barn. Vad ska vi räkna med att ha i budget per dag?

Ska även till Bankok för lite kulturliv och shopping. Vad kan man fynda i till exempel klädväg? Är det så billigt som alla säger?

/Elin
10 nov. 2010 09:44
Generellt är prisnivån låg på Koh Chang - rejält lägre än de populäraste turistorterna i Phuket, även lägre än Ao Nang och Koh Lanta. Så du kan klara dig med hyfsat låg matbudget på Koh Chang om du väljer inhemsk mat - räkna med 100 SEK/person och dag för mat och ungefär lika mycket för dryck & snacks - det gäller att bälja i sig vatten i varmen och gärna salta produkter såsom jordnötter och chips. Det slinker lätt ner en fruktdrink i värmen - däremot är inte vin prisvärt (300% i tull!)

Billigast är att äta på en enkel thairestaurang men du får igengäld oftast den godaste maten! Vi bodde för några år sedan på Klong Prao resort som hade sympatiska priser. En Phad Thai (stekta nudlar med ex räkor eller kyckling) kostade på hotellets strandrestaurang ca 35 SEK och på den enkla thairestaurangen vid huvudgatan ca 25 SEK. En burk coca cola kostar några kronor i mataffären och ca 5 SEK på restaurangen. Du får nog räkna med ca 40-50 SEK exklusive dryck för en middagsrätt typ Paneng Gai (kycklinggryta med röd curry & kokos). Väljer du västerländsk mat så kan priset lätt bli det dubbla eller mer! Portíonerna är inte jättestora så det är vanligt att man till middag tar någon typ av förrätt ex soppa eller vårrullar.

Gällande Bangkok så ladda ner Vagabonds reseguide gratis - den täcker in det mesta!

Tänk på att det mesta som finns att köpa på "gatan" (ex Prathunam, kvällsmarknaden på Silom Road) eller MBK är kopior och det gäller att kunna pruta ca -30-50% av utgångspriset. Bra kopior är dyrare än sämre kopior - det gäller att vara vaksam, ha koll och "klämma" på plaggen. Ju fler plagg du köper desto bättre pris brukar man få. Räkna med 30 SEK för en "märkes t-shirt". Det finns en hel del kopior på exklusiva klockor - har du tur fungerar klockan när du kommer hem! På MBK varuhus finns allt - från kopior på kända parfymer till kopior på "Peak Performance" dunjackor och FCUK jeans, skinnbälten, Polo herrskjortor, Ed Hardy t-shirts mm. Efter några veckors "prut-träning" på Koh Chang är ni redo för Bangkok!

Det finns också exklusiva varuhus såsom Emporium och Paragon som säljer de äkta märkena men de är inte billigare än här - dock kan det vara kul att fönstershoppa och kolla in ex lyxbilarna som säljs några våningar upp på Paragon!

Det finns en bra affär som säljer bl a skinnväskor som heter Jinny's och ligger i "Silom Trade Village" på Silom Road - öppet nästan jämt. http://www.jinnyleather.net/JinnyShop/About.php
Av Stoffs
10 nov. 2010 10:34
Väldigt bra info Cajsa! :) Den tackar jag för..
Av Elloka
10 nov. 2010 18:46
Tack aå jättemycket!

Vi ska bo på Kacha resort. Någon som har bott där, vad tyckte du i så fall?
Av Larsw
11 nov. 2010 00:23
Vi var på Koh Chang i våras.
Gillar verkligen den ön!
Jag vill tipsa er om att bo några nätter nere i Bang Bao.
Det gjorde vi och det var en höjdare.
Vi bodde på ett ställe som heter Buddha View.
Ett häftigt ställe!
www.thebuddhaview.com
Som en sjöbod här hemma i Sverige, men med rum, en jätte bra restaurang och gudomlig atmosfär! ;-)
Om ni ska bo där, ta rummen med toalett och dusch i rummet (ett bekvämlighets-tips).
För övrigt ska ni så klart upptäcka Whitesand Beach.
Men glöm inte att åka runt till den östra sidan av ön.
Där kommer ni att få se det genuina Koh Chang.
Hyr moppe och åk runt och titta!
Finns hur mycket som helst att upptäcka.
Men ta det lite försiktigt i backarna. ;-)

Hoppas något av det vi gillade faller er i smaken.... :-)