Pris på Safari i Mikumi från Dar es Salaam?

18 nov. 2018 21:47
Visningar: 110
Hej!
Jag och min kille tänkte boka flygbiljetter till och från Dar es Salaam i februari.
Huvudmålet med resan är Zanzibar, men innan vi tar färjan över tänkte vi lägga ett par dagar på safari.

Har efter mina sökningar kommit fram till att Mikumi verkar görbart att hinna med, med Dar es Salaam som utgångspunkt. Det verkar finnas många som erbjuder en "2 days 1 night"-deal från Dar.

Men! Vad jag inte blir klok på är att jag inte hittar några priser. Varje sajt skriver att man ska skicka en request om pris. Varför då? Det verkar ju vara en vanlig paket-tur, så priserna borde väl inte variera? Är det meningen att man ska pruta/förhandla sig till en deal?
Och hur är det meningen att jag ska gå till väga - skicka request till alla jag hittar? Var söker jag bäst? Boka hemifrån eller på plats?

Och, är det någon som gjort en liknande tur som kan ge mig åtminstone ett hum om pris?

Hoppas någon kan bidra med lite input :)
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret
9 mars 2023 13:58
Det var ett gammalt inlägg, men jag svarar som Dar es Salaam expert. Försök alltid att åka till eller åka hem ifrån Mikumi på i första hand en söndag och i andra hand en lördag, för att slippa trafiken i Dar es Salaam. Man kan hyra bil med chaufför Dar till mikumi för ca 250USD. I Mikumi hyr man en jeep ifrån något av hotellen. Kan vara t.ex. från hotellen Tanswiss eller Bastian. Du borde kunna få en jeep för ca 200USD per dag som du förbokar ifrån något av hotellen i Mikumi. Tänk på att ta med en lunchlåda ifrån ditt hotell till parken för ca 20USD. Inträdet betalas med Visakort. Kolla tarrifen/priset för Mikumi nationalpark på Tanapa hemsida. Mikumi kostar just nu 30USD plus 18% moms = 36 USD per person och 24h. Om man åker tididigt (vid 05:00) ifrån Dar, så hinner man med en eftermiddagssafari. Nästa dag kan man ta en morgonsafari med ganska stor chans att få se lejon. Efter safarin äter ni lunch i Morogoro. Ni når sedan Dar på kvällen. Om någon vill få hjälp med tips om att organisera Mikumi ifrån Sverige, så kan ni maila mig så kan jag hjälpa er (Logga in för att se e-postadress)