Prag weekend tips på restauranger och saker att göra

Av Krakan2
2 okt. 2011 12:38
Visningar: 12127
Hej ska åka ner på en weekend resa (fredag-söndag) ner till Prag. Har aldrig varit i Prag och behöver lite tips på trevliga resturanger och saker man kan hitta på.
Av Annl
2 okt. 2011 12:48
Hej,

restauranger kan jag inte hjälpa till med eftersom det var länge sedan jag var i Prag och då hade de bedrövlig mat.

Däremot kan jag bidra med några tips på trevliga saker att göra och det är att du inte får missa Lill-Sidan, dvs Mala Strana. Oerhört vackra gamla kvarter. Och en promenad upp till slottet är ett måste liksom gamla stan med den berömda klockan. Den berömda klockan ligger vid ett torg som är väldigt vackert och där fanns en massa trevliga uteserveringar där man kan sippa på en god tjeckisk öl.

Och så finns det flera vackra broar som det är trevligt att promenera över också.

Jag minns att jag tyckte att Prag var en väldigt vacker stad men på den tiden som sagt präglade av det gamla kommunistiska inflytandet trots att det var några år efter att muren fallit. Men det lär ju vara helt annorlunda numera och säkert en massa fina restauranger och butiker.

Och så kan man gå till en klassisk tjeckisk ölhall - O Fleco. Väldigt mycket turister men ändå kul att ha sett det och damerna är imponerande där de bär totalt fyra stora ölsejdlar.

Trevlig resa!
Av Desires
2 okt. 2011 15:04
Håller med om att du inte bör missa området runt slottet med alla små mysiga gränder!

Här är en bra sida med flera restaurangtips:
http://www.interstate-agency.com/matoch.htm
Andra Pragtips: http://blogg.pragblues.se
eller titta här på min reseblogg m Pragtips o foton : http://www.desires.se/#post47

Är det varmt ute är det jättemysigt att sitta på takverandan högst upp på hotellet ”U Prince”, som ligger mitt emot den berömda astronomiska klockan……Jättegod mat och härlig miljö och utsikt från taket! Det går naturligtvis att avnjuta deras goda mat inomhus där också.
Triton restaurang ska vara väldigt bra - men den är mer exklusiv, passar bättre om man ska fira ngt väldigt speciellt!
Prag är en jättetrevlig stad att besöka!

Av Agnes89
3 okt. 2011 05:52
Var i prag för bara några veckor sedan. Vi åt "U prince" det var jättegod mat och klart de bästa stället vi åt på. Vi åt även på en liten resturang som hade billig tjeckisk mat på menyn. Restaurangen heter "u bakalare" och ligger på Celetna 13, Stare Mesto, kanske ett ställe man mer äter lunch på. Den tjeckiska maten föll inte mig i smaken, men tycker man om surkål, knödel och kött som faller sönder så är "u bakalare" att rekommendera.
Pragborgen är absolut ett måste och astronomiska uret! Det astronomiska uret slår varje HEL timme så gör besöket då:)
Och såklart karlsbron. Jag tyckte att bron var häftigast att uppleva på kvällen då man slapp trängas bland alla turister. På dagtid är bron överfylld av turister!!
Vi besökte även judiska kyrkogården. Kyrkogården är stängd på lördagar!
Kan rekommendera en superbra pragguide, det står "Topp10 PRAG" på framsidan. I guiden finns en jättebra karta över prag, där det är superenkelt att hitta alla gator.
Lycka till på resan!
Av Krakan2
3 okt. 2011 19:53
Tack för alla bra tips. Låter som "u prince" ett ställe man inte får missa,verkar super mysigt gick på hemsidan och checkade menyn, ser lovande tycker jag.
Må väl lena