Prag priser och sevärdheter

13 juli 2010 21:33
Visningar: 17698
Hej
Jag och min fru ska åka till prag den 11 augusti. Vi ska bo i gamla stan vid torget.
Hur ser prisbilden ut på saker i prag? tänker på öl, mat shopping etc...

Vet någon hur man tar sig till Kutna Hora och skelettkyrkan?

Tips på andra sevärdheter?

Stefan Widerlöv
Av Kulta
14 juli 2010 18:26
I Prag är det betydligt billigare att äta och dricka än vad det är i Sverige. Blir dock som vanligt lite dyrare vid "turistställena" som Gamla torget tex, men där är å andra sidan mysigt att sitta så det kan det vara värt. En öl kan kosta allt från 12 till 30 kr.
Loreto, som ligger högt upp ovanför Pragborgen i Hradcany är fint. Puben U Fleku är Prags äldsta, de brygger eget öl och vill gärna att man tar sig en eller ett par Becherovka också, fantastisk stämning (Kremencova 11). Om man vill komma ifrån storstaden en stund är Petrinkullen trevlig, det går en bergbana/spårvagn upp. Utsiktstornet är byggt som en mindre kopia av Eifeltornet. Sedan är det ju såklart Borgen, Karlsborn och alla de andra sevärdheterna. Båtturen med middag på Moldau blev vi lite besvikna på.
Det finns visserligen mycket att se i Prag men jag kan tycka att den största upplevelsen är att bara strosa runt i gränderna och känna atmosfären.

Vad gäller Kutna Hora så är tåget ett billigt alternativ, skelettkyrkan ligger på gångavstånd från stationen.
14 juli 2010 19:58
tack för de trevliga tipsen. Begsbanan verkar spännande.. Låter perfekt med prisbilden.
Vi gillar också att ströva omkring i städer och upptäcka smultronställen och insupa atmosfären .
Av Dino_81
15 nov. 2012 20:49
Citerat från kulta:
Om man vill komma ifrån storstaden en stund är Petrinkullen trevlig, det går en bergbana upp.
Tänk på att lösa biljett (bergbanan räknas till den "vanliga" kollektivtrafiken) OCH validera denna INNAN man kliver på bergbanan. Det verkar som om biljettkontrollanter har riktat in sig på turisters oförståelse till hur man ska göra och mer än gärna bötfäller de som av okunskap eller stress glömmer att validera sina biljetter.