Bila till Prag

Av Luws
1 maj 2013 10:53
Visningar: 3443
Hittade inga nyare svar kring denna fråga så jag skapar en ny! Maken vill åka till Prag och köpa gitarr! Funderar på att bila ner. Några tips om bästa resväg? Intressant/trevligt boende på vägen och i Prag. Saker man inte får missa när man ändå är där.....

/Lena
23 jan. 2014 13:18
hej!

Är frågan fortfarande aktuell, om det är det så har jag flera tips.
Av Luws
26 jan. 2014 21:06
Ja! Det blev aldrig någon resa i somras (maken hittade gitarr i Uppsala sstället!:)) men vi planerar att åka i sommar, så kag vill gärna ha tips! :)
Av Birgere
26 jan. 2014 22:47
Från södra Sverige kör man ner över dagen. Bor man norrut kan man ta nattfärjan Trelleborg Rostock.
Vill man stanna på vägen någon dag så är väl Berlin höjdpunkten, några timma i Dresden är även det OK.
7 feb. 2014 11:18
Hej!

Det går som sagt att blåsa på och komma ner på en heldag i bilen, men det är ju inte så kul tycker jag. Gillar man både storstad och natur skulle jag rekommendera att kanske ta en natt i Berlin, eller varför inte två. Sedan åker ni till de bohemiska alperna som ligger mellan Dresden och den Tjeckiska staden Decin. Det är ett område med helt fantastik natur, verkligen värt att stanna till minst två nätter. Vill du se några exempel på saker i området där så kolla dessa länkar:

http://ettstorreeuropa.blogspot.se/2014/02/ceske-svycarsko-tjeckien.html

http://ettstorreeuropa.blogspot.se/2013/10/borgen-i-konigstein-tyskland.html
7 feb. 2014 11:38
Hej,
Berlin så klart och sedan:

Mitt förslag är att stanna en natt i Dresden - en stad som var så gott som helt utplånad efter andra världskriget och som har många fina upprustade byggnader.

Fortsätt nästa morgon till Saxiska Schweiz - Sächsichen Schweiz(-Osterzgebirge) som är en nationalpark med spektakulära sandstensberg.
http://en.wikipedia.org/wiki/Saxon_Switzerland
(Jag förstår att bohemiska Schweiz som föreslås ovan är något liknande, men där har jag aldrig varit)

Tillbringa några timmar där och ta nästa stopp i koncentrationslägret i Terezin
http://sv.wikipedia.org/wiki/Terez%C3%ADn

Då kommer ni fram sen eftermiddag/tidig kväll i Prag.
7 feb. 2014 16:30
Tja! Saxiska och Bohemiska Schweiz är samma område, men på olika sidor om Tyska och Tjeckiska gränsen. Ett stort område med massvis av olika nationalparker, fantastisk på både tyska och Tjeckiska sidan.
8 feb. 2014 13:09
Citerat från Prayerman:
Tja! Saxiska och Bohemiska Schweiz är samma område, men på olika sidor om Tyska och Tjeckiska gränsen. Ett stort område med massvis av olika nationalparker, fantastisk på både tyska och Tjeckiska sidan.
Tack, där ser man! Jag läste bara "nordvästra tjeckien" och tänkte att det låg ännu mer västerut.
Ja men då så, då är det bara att välja vilket som passar bäst på rutten - för jag tycker absolut att ni skall besöka dessa sandstensberg.
Av Chevny
14 juli 2015 11:26
Hej!
Jag tänker att jag startar upp denna konversation igen.
Jag och min sambo är också intresserade av att bila ner till Prag och tänkte mer på vilka stadsdelar och områden man helst vill undvika.
Vart är bäst boende och hur fungerar det om man åker ner med bil?
Är det i regel säkert att parkera ute på gatorna eller ska man finna boende med garage?
Jag funderar på om vi ska satsa på ett airbnb-boende eller är det värt att boka hotell? :)

Tack på förhand :)
14 juli 2015 13:23
I Prag skulle jag absolut vilja parkera min bil på en bevakad parkering, men allra viktigast är att inte lämna något lockande i bilen över natten.

Sen vill jag bara rekommendera att inte bara tänka Prag, Tjeckien har så mycket mer att erbjuda och många andra väldigt vackra städer som är otroligt prisvärda.

Cesky Krumlov är helt fantastiskt, dock inte billigare än Prag.

Ceske Budejovice är en mycket fin stad och med väldigt bra priser, samma gäller Plzen!

Decin är också att rekommendera, ligger lägligt på väg till Prag. Där bor man inte för stadens skull utan för de helt vansinnigt coola nationalparkerna som finns runtomkring, där är priserna mycket trevliga. Jag har ovan länkat till några grejer som finns i området! Kom precis därifrån och besökte en nationalpark som ligger i Tisa (2 mil från Decin), helt fantastisk!!! Har inte hunnit skriva något inlägg om den på bloggen än dock!

Att stanna på Tyska sidan vid Dresden kan också rekommenderas, men jag skulle välja att bo i Decin eftersom det är så mycket billigare och maten är jättegod i Tjeckien! Det är bara 1 mil till Tyskland, 2 mil till Dresden ungefär från Decin!