Pipa & Ponta Negra

Av S
29 juni 2008 21:41
Visningar: 2200
Hej,

Vi funderar på att åka till Brasilien i januari-februari nästa år. Har kollat på kombinationsresa med Ving till Pipa (en vecka) och Punta Negra (en vecka). Någon som varit på dessa ställen som kan ge lite restips?
Är lite tveksam till Punta Negra, som inte verkar vara ett så mysigt ställe som Pipa, och verkar inte heller ha så fina stränder. Eller har jag fel?

Tacksam för alla tips jag kan få!

Mvh
Stina
Av Zappe50
30 juni 2008 00:28
Hej Stina !

Och mycket välkommen till Brasilien till våren !
Jag har tipsat om vad jag tycker man skall göra när man kommer hit tidigare. Men jag tar det igen ! Lite grand i alla fall !
Ponta Negra och Natal är "trygga" ställen för lite försiktigare turister (enl. min mening). Här har man massvis med andra turister runt sig hela tiden och en hyfsad beach och bra restauranger. Men pärlorna hittar man söderut längs kusten.
Pipa är mycket trevligt, men även här myllrar det av turister ! Fantastiska stränder där man kan hitta en egen badvik med nästan inga andra. Priserna är höga i Pipa, men det går att leva billigt där också. Jag har en del mycket bra pousador (pensionat) att rekomendera för den som föredrar att fixa boendet själv, och bara köpa en flygstol. Det är inga problem att ta en taxi från flygplatsen till Pipa och till det pensionat man valt. Kostnaden för denna resa hamnar på ca. 100 Reais (365:-).
Om man vill kan man i stället ta en taxi eller buss till den mycket trevliga staden João Pessoa med sina underbara stränder och en internationell atmosfär, men utan en massa turister. Boendet här är också mycket lätt att fixa via internet.
Jag hjälper gärna till så gott jag kan med ytterligare tips och även hjälp med bokning om du/ni kontaktar mig på : (Logga in för att se e-postadress)

Lycka till !
Urmas
Av Krbe03
1 juli 2008 20:50
Hej,

vi var två veckor i Pipa och tyckte det var fantastiskt bra. Litet och mysigt, men ändå lite shopping och fantastiskt god mat, Vi tyckte det var väldigt billigt. Bodde på ett jättetrevligt ställe som hette Tartaruga, kan verkligen rekommenderas. Dock endast 8 rum, så det var väldigt lugnt, men låg bra till för promenader på kvällen mm. Jättetrevlig personal. Det vi blev förvånade över var att man behövde ta minibuss eller taxi till stränderna, men när vi väl lärt oss hur det gick till så var det inga problem. Stränderna var dock inte så barnvänliga (men ni reser nog inte med barn) då det gick ganska höga vågor. Har ju inte varit i Ponta Negra, men Pipa åker vi gärna tillbaka till.

hälsn Kristin
Av Klockis
2 juli 2008 15:01
Hejsan!
Vi har köpt flygstolar av Ving i januari och själv bokat pousada i Ponta Negra, där vi kommer att vår "bas". Det är ju så lätt att åka lokalbuss eller att ta en av de små vita bussarna till andra stränder,både norr och söder om Ponta Negra.
Det är mysigt att bara ta med varsin ryggsäck med det nödvändigaste och stanna borta ett par dagar eller tre.Glöm inte att ta kopior på era pass!
Brasilien har ett underbart klimat och underbara människor.Vi åker dit för åttonde gången i vinter!
Mvh Inger
Av Pajas
31 juli 2008 18:54
hej Stina!
Jag var i brasilien mars-07 och då valde jag pipa. tyckte det var väldigt bra och mycket god mat. relativt billigt. fina stränder med delfiner som kom in varje morgon i viken. super bra faktiskt.
Av Snyggo
6 feb. 2009 15:31
Citerat från klockis:
Hejsan!
Vi har köpt flygstolar av Ving i januari och själv bokat pousada i Ponta Negra, där vi kommer att vår "bas". Det är ju så lätt att åka lokalbuss eller att ta en av de små vita bussarna till andra stränder,både norr och söder om Ponta Negra.
Det är mysigt att bara ta med varsin ryggsäck med det nödvändigaste och stanna borta ett par dagar eller tre.Glöm inte att ta kopior på era pass!
Brasilien har ett underbart klimat och underbara människor.Vi åker dit för åttonde gången i vinter!
Mvh Inger
Åker den 25 februari till Pipa. Men jag undrar en sak. Varför ska man ta kopia på passet? Är det ont om utagsautomater på Pipa har läst att man ska ta med sig alla pengar ifrån sverige innan man åker.
Av Zappe50
6 feb. 2009 15:59
Kopia på passet är bra att ha, eftersom man enligt lag, är tvungen att kunna legitimera sig vid en ev. kontroll. Och då är det ju lättare att ha en kopia av passet än att bära med sig originalet ! Men jag som har bott i Brasilien i 2,5 år har hittills aldrig blivit ombedd att legitimera mig förutom vid de poliskontroller man passerar när man kör på landsvägarna. Men det är ju enkelt att fixa en kopia, eller hur ?

Uttagsautomater finns det inte så många av, men i Pipa finns det i alla fall en.
Det är så här, att det finns två typer av automater. Den vanligaste kan bara användas om man har ett i Brasilien utfärdat kontokort !
Den andra som turister kan använda med internationellt kontokort finns i stort sett bara på turistorterna !
Däremot kan man betala med Visa eller Mastercard nästan överallt.

Nu åker jag själv till kusten om någon timma för två veckors välbehövlig semester. Skall bo i Barra do Cunhau' som ligger ca. 1 mil söder om Pipa. Har du fler frågor så besvarar jag dessa så fort jag får tillfälle.

Lycka till med planeringen !
Urmas
Av Klockis
6 feb. 2009 21:50
När vi åkte i början på januari,gick det inte att få tag i brasilianska reais i Sverige. Kanske det har ändrats nu, annars finns det växlingskontor på flygplatsen.