Ponta Negra/Natal

Av Carinas
20 feb. 2007 03:14
Visningar: 988
Ris & ros?
Av Nillma
22 feb. 2007 17:05
Hej!
Om du fundera på att åka till Brasilien skulle jag rek. Pipa hellre än Ponta Begra!
Vi var i Ponta Negra 1 vecka och 2 veckor i Pipa och Pipa blev vår favorit!
Ponta Negra är så exploaterat, allt bygger runt turismen så staden har förlorat sin charm.
Sedan finns det mkt positivt också, mkt mer rest. än Pipa och bättre shopping.
Av Lena23
23 feb. 2007 15:24
Håller helt med föregående skribent! Mycket hellre Pipa än Ponta negra, Missa inte Fenando de Norhonja om du har lite pengar över -underbart naturreservat -framförallt under havsytan - bra dykning med delfiner, haj och havssköldpaddor. -men även i Pipa är möjligheten att få simma med Delfiner stor.
27 apr. 2007 19:25
Ponta Negra i sig är inte så speciellt. En lång och helt ok strand där barer och restauranger trängs utmed strandgatan. Längre upp utmed sluttningen ligger hotellen. Du kan säkert hitta gott om bilder på nätet. Staden Natal är mer intressant i så fall, om man är intresserad av att se hur livet ser ut bortom turismen. Bland annat har stan ett naturreservat i en stor park i de centrala delarna. Där kan man med guide traska omkring i den bit av regnskogen som finns kvar, med aporna hoppande bland grenarna. Rätt fint faktiskt.

Pipa har underbara stränder och rätt bra chans att få vara lite ifred om man vill. Om man orkar gå en bit finns Praia dos Golfinhos. Där kan du simma med delfinerna som dyker upp varje dag. Pipa är mysigt, lite dyrare och ganska litet. Efter en vecka där vill man kanske se något annat. Natal ligger inte så långt ifrån Pipa. Man tar sig relativt enkelt dit med lokal buss från busstationen i Natal, om man vill kombinera resan med båda orterna.

Jahapp. Det var mina synpunkter :)
Ha det skoj där borta!
Av Lengan
30 apr. 2007 17:14
Du har redan fått bra tips av de andra skribenterna, jag vill bara plussa på med: Brasiliansk fotboll live, suverän mat, trevliga människor och svängig musik överallt :)
Av Carinas
16 juli 2007 22:28
Tack för alla svar.
Vi hamnade på ett urmysigt hotell vid änden av gatan i Ponta Negra, Morro do Careca (Ving hotell) -där vi hade det himla gott.
Varje morgon slog vi upp träbalkongdörrarna vid 06.00 tiden för att ligga och dra oss en stund till ljudet av vågornas brus,innan frukost med utsikt över havet.

P. N är väl inte nått speciellt ställe att tala om MEN Brasilien var en HÖJDARE med allt vad brassar, glada miner, god mat - av hög kvalité, caiprihinias och härlig musik gjorde oss Asien fantaster lyckliga - tänk att "hitta" en ny världsdel!! ;-)

Rekomenderas!