Pass giltighet

Av Kawthar
17 dec. 2018 21:43 (redigerad)
Visningar: 118
Hej jag såg ett inlägg om det här med att resa till dubai med giltighetstid mindre än 6 månader. Jag reser imorgon med emirates till kuwait via dubai och insåg sent olycktligtvis att mitt pass går ut den 16:e juni alltså två dagar mindre än 6 månader. Min fråga nu är vad som gäller för mig jag vet att det är 6 mån giltighetstid för kuwait inresa men samma står för dubai men du säger att de är 3 månader så är det så att jag skulee kunna bli nekad att resa ifrån sverige eller i värsta fall bli tillbaka skickad ifrån dubai? Eller ska man göra ett provisoriskt pass? Har dock läst att dubai inte accepterar provisoriskt pass
17 dec. 2018 22:44
När det gäller Dubai är det 3 månader som gäller, men - precis som du skriver - 6 månaders giltighet krävs på ankomstdagen i Kuwait.
Man kan mellanlanda i Dubai med provisoriskt pass och jag kan inte se att Kuwait inte tillåter dessa.
Har ditt pass inte tillräcklig giltighet blir du stoppad redan i Sverige.
Av Kawthar
17 dec. 2018 23:04
Hej igen, okej tack, men det står på swedenabroad.se att kuwait inte accepterar provisoriskt pass, vart är det du har sett? För om det skjlle vara så att det släpper iväg mig här med ett provisoriskt pass och att jag kan mellanlanda med ett sådant pass då löser det sog med att jag fixar ett provisoriskt pass :/
17 dec. 2018 23:22
Jag läste den text vi använder i check-in och där står inget om provisoriska pass, men i detta fall hade jag ringt min supervisor som har tillgång till utförligare text.
Så det är mycket möjligt att de inte tillåter provisoriska pass. Så ditt bästa hopp är att åka till flygplatsen och höra med check-in om du kan åka med ett sådant. Kan du det så kan du väl fixa ett på plats?
Av Kawthar
17 dec. 2018 23:34
Kanske dum fråga men vem är det som är supervisor och hur kommen man dit? Jo det går att foxa på plats tänker bara på om man hinner med det eller inte men får se hur det går imorgon tack för all hjälp! :)
18 dec. 2018 02:16
En supervisor är nån som vi i check-in kontaktar när vi är osäkra.
Var i god tid på flygplatsen så bör du hinna. Själv jobbar jag i Köpenhamn och har haft folk som tagit taxi därifrån till Sturup och hunnit tillbaka i tid. :)