Oystercard eller travelcard

25 aug. 2013 19:16
Visningar: 16948
HJÄLP!
Tycker det är en djungel och inte blir jag klokare på att läsa andra trådar i detta ämne: Ska man köpa Oystercard eller travelcard när man är i London som turist? Vi kommer att vara där 4 dagar där dag 1 endast eftermiddag och dag 4 endast förmiddag. Vi kommer att bo vid Paddingtonstation och röra oss i Londons innerstad.
Någon som har lite kloka synpunkter?
/ Anette
25 aug. 2013 19:42
Här är lite länkar: Vi bestämde oss, efter att ha forskat lite om detta, till sist för att beställa OysterCard online. Vi köpte också Visit London Pass som lönade sig för oss (man får planera och ligga i lite men vill man beta av många av sevärdheterna som ingår lönar det sig som sagt.
Alltihop fungerade smidigt men det hade gått lika bra att köpa Oystercard på plats som att beställa hem dem.

http://www.londontoolkit.com/briefing/travelcard_oyster.htm

http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/oystercard-travelcard-lite-hjalp-19884

https://www.flashback.org/t2063665p2

http://www.visitlondon.com/
Av Marilcj
25 aug. 2013 20:09
Vi inskaffade oss Oystercard när vi var över första gången i år o senaste gången laddade vi de m 7dagars även om vi bara nyttjade det att åka fr Lancaster ti Victoria 6e dagen, vi tjänade in de ändå mot att ha betalt per tur eller per dag.
Nu har vi våra kort o kan enkelt ladda på dom hemifrån innan vi åker nästa gång!
Man åker inte så mycket som man tror om man rör sig i innerstan, många gånger går vi dit vi ska på morgonen o så tar man tunnelbanan hem framåt sen eftermiddagen o när man sen ger sig ut och äter framemot kvällningen har vi gjort de runt om i Paddington.
När vi var över i juni för konsert använde vi inte ens Oystercard utan löste 3 dagsbiljetter anpassade efter det antal zoner vi skulle röra oss inom de dagarna, men då rörde vi oss rätt duktigt i yttre zonerna 2 av dagarna.
I vilket fall lär ni nog bara hålla er inom zon 1 & 2 och kan lugnt vänta och köpa korten alt endagarsbilj när ni ska med tunnelbanan första gången
Av Tia
25 aug. 2013 22:24
Vi brukar ha oystercard och fyller på med antingen 7 dagar eller ett ungefärligt belopp som behövs för resorna. Det finns en maxtaxa per dag, så det brukar alltid löna sig med oystercard. Bussarna är billigare att resa med och ni ser mer. Sätt er på övervåningen längst fram med kartan och åk lite längre än ni tänkt er och ni har fått er egen sightseeing buss :) . Med tunnelbanan kommer ni i och för sig snabbare fram men missar allt ni kunde sett under själva resan...
Ha en skön resa och lycka till!
Av Asok
26 aug. 2013 10:53
Rekommenderar också Oyster Card. Ni kommer def att få användning av det om ni bor i Paddingtonområdet.
28 aug. 2013 17:09
Oystercard ska ni helt klart ha och ladda på med lite pengar, man kan max åka för 7 pund per dag! Oyster-kortet brukar kosta 3 pund om du köper de på flygplatsen eller i små kiosker. Ha en trevlig resa, ni har verkligen valt ett bra område att bo på :)
Av Marilcj
28 aug. 2013 19:05
Oystercardet köper ni smidigast på första Tunnelbanestation ni åker ifrån o kostar numera 5 pund som man får tillbaka om man lämnar in kortet när man åkt klart och dags ligger på 8,80 pund och väljer ni "pay as you go", eller vad de nu heter kostar enkel strax över 2 pund inom zon1 o strax under 3 för zon 1-2, vill ni skippa Oyster så finns det vanliga endagars pappersbiljetter att köpa för just de zonerna ni tänker åka.
Vi gick lätt o ledigt från samma kvarter som ni ska bo ner via Hyde Park till Buckingham Palace, vidare till Westmister Abbey/BigBen upp till Trafalgar, West End, Piccadilly, Soho, ChinaTown till Bond Street o tog T-banan hem en dag, hann och se en massa och det tog oss 7 tim.
Har man bara en bra karta så inser man snart att avstånden är inte så långa och man hinner upptäcka mycket annat utmed vägen som man inte tänkt annars.
28 aug. 2013 21:16
Tackar för alla svar och naturligtvis blir det Oystercard.
Men det här med "pay as you go" är det något man sak välja när man köper kortet.? Blir det inte automatiskt så när man använder det att man betalar det man åker för men max 8,80 £ per dag? Eller har vi fattat fel?
Några tips på mysiga stället, afternoon tea odyl?
Av Marilcj
28 aug. 2013 22:08
Man väljer själv om man vill ladda på en summa som man vill åka för genom att betala per resa eller väljer man att ladda på för en dag o åker sen hur mycket man vill just den dagen!
I ert fall hade jag laddat på en summa...ska man ladda "dagskort" gäller det o veta exakt vilka zoner man ska röra sig i den dagen.
I juni när vi var över hade vi "dagskort" eftersom vi bara var över 3 dagar o rörde oss en del i zon 4 (yttre zoner) 4 av dagarna....medans i Juli när vi var över 6 dagar då ladda vi vecka o bara zon 1-2... Då var vi runt bland alla sevärdheter
Av Marilcj
28 aug. 2013 22:12
Hilton Hotel vid Paddington Station, ni kan ej missa de, har bra afternoon tea till bra peng.
Ligger några hotell ner mot Hyde Park som skyltar utanför med sina afternoon tea oxå men de har vi aldrig testat för där har priset legat på 5-600 kr
13 nov. 2014 13:19
Hej! Jag har ett oysterkort som jag fick i går och vi åker om 2 veckor. Hur gör man för att ladda på det hemifrån? Går det? Snälla hjälp …….:) // Cissi
Av Moltas
13 nov. 2014 15:04
Citerat från Cissiluran:
Hej! Jag har ett oysterkort som jag fick i går och vi åker om 2 veckor. Hur gör man för att ladda på det hemifrån? Går det? Snälla hjälp …….:) // Cissi
If you run out of money on your Visitor Oyster card, it's easy to add more credit at:

Ticket machines in Tube, DLR, London Overground and some National Rail stations
Around 4,000 Oyster Ticket Stops across London
Travel Information Centres
Tube and London Overground station ticket offices
You can't top up your Visitor Oyster card online.

Med andra ord kan du inte fylla på det online...
13 nov. 2014 15:47
Tack då behöver jag inte fortsätta leta……:) // Cissi
Av Ales
16 nov. 2014 10:28
Citerat från Smaragden:
Tackar för alla svar och naturligtvis blir det Oystercard.
Men det här med "pay as you go" är det något man sak välja när man köper kortet.? Blir det inte automatiskt så när man använder det att man betalar det man åker för men max 8,80 £ per dag? Eller har vi fattat fel?
Några tips på mysiga stället, afternoon tea odyl?
Hej,
Får man fråga vilket afternoon tea blev det?
Vi bokade Milestone hotel, dock lite dyrt..
Hälsn
Lejla