Orlandos parker utan att bo i Orlando?

Av Benmi
7 juni 2016 09:34
Visningar: 228
Jag har läst spaltmeter med foruminlägg den senaste veckan, vilken kunskapsbank det finns här! Vi planerar ju att åka först nästa sommar, men som jag har förstått det så är det bra att vara ute i god tid och boka boende m.m?

Jag har då en fundering, som jag inte lyckats hitta något bra svar på här på forumet. Vi har tänkt att hyra hus i Florida och bo 4-6 veckor. Vi är en familj på fyra personer, två vuxna och två barn (då 4,5 och 7,5 år). Vi vill bl a bebsöka Orlando och en del parker, förstås. Jag tänker mig MK, Sea World, någon vattenpark (Aquatica?) och Discovery Coves. Det är bara jag i familjen som är särskilt sugen på åkattraktioner, och barnen är ju rätt små än, så t ex Universals parker får vara den här gången.

Men, vi vill helst inte flytta runt utan har tänkt oss att hyra ett hus och utgå därifrån. Så min fundering är, hur tror ni det funkar att hyra hus i t ex Sebring (har på Home Away hittat en villa där som verkar bra), och göra dagsturer till parkerna i Orlando? Det är ca 1,5 - 2 timmars körtid, enligt google. Om jag fattat rätt så kan man köpa flerdagarsbiljetter som gäller ex. 14 dagar (för Sea World iaf?), och sen kan man välja när man vill gå under dessa två veckor, dvs det behöver inte vara X antal dagar i rad? Har Disney liknande biljetter? Jag tänker då att man kan åka dit på morgonen, stanna så länge man orkar och åka dit t ex på eftermiddagen en annan dag, eller liknande. Alltså slå ut besöken över flera icke på varandra följande dagar, eftersom vi ändå tänkt vara i Florida såpass länge.

Sen har vi tänkt göra andra utflykter också, förstås. Det som jag kommit på i nuläget är Everglades, AMI, Port Charlotte, KSC, Miami.

Tacksam för input och tankar! :-)
Av Birgere
7 juni 2016 10:54
Sebring?!?! Det ligger väl in middle of nowhere.. Vad skulle ni hitta på där, ni kan ju inte tura varje dag 3-4h för att hitta på något.
Dela upp vistelsen istället, typ 2-3v Orlando, 1-2v västkusten och resten ner mot Miamihållet. Hyr hus eller lägenhet på alla ställena.
Att pendla till Orlando för att gå på parker o allt annat man kan göra på sommaren känns inte helt optimalt. Det är varmt och man behöver ofta en paus mitt på dagen o då är det ju skönt att ha sitt krypin på plats. Dessutom så är ju ställen som Orlando, Miami B och Key West både dags och kvällsnöjen vilket leder till väldigt långa dagar om man dessutom ska pendla.
När det kommer till biljetterna så finns det dessa 7-14 dagars biljetter där man kan gå hur man vill under den tidsperioden.
Av Benmi
7 juni 2016 13:26
Ja, det var mest att det verkade vara ett trevligt hus, till ett bra pris där. :) Men egentligen håller jag med dig, 3-4h bilresa för att hitta på något är det nog inte värt. Jag och vuxen nr 2 i den här familjen har lite olika syn på det hela, bara. Men vi kanske kan kompromissa, någon veck i Orlando och några veckor på västkusten, sen kanske det räcker med ett par dagar eller så mot Miami, vi är egentligen mer naturupplevelser - slappa - sol o bad-semestertyper än action/party (vilket Miami är mer?). Ska diskutera det hela ett varv till. Det är ju som sagt ett tag kvar.

När bör man boka flygbiljetter och så? Känns ju som att man vill ha det ordnat innan boendet, eller i alla fall i samband med. Flygpriserna om ett år som jag hittat (då från Kph till SFO, vilket är var vi kommer att åka först) är inte så billiga, men hur länge vågar man vänta?
Av Birgere
7 juni 2016 14:12
Finns hur mycket hus o lägenheter som helst. När man söker tex i Orlando så brukar det ju dyka upp 10.000st, förvisso säkert många dubbletter men iaf. Flygbiljetter är i princip meningslöst att söka efter tidigare än 330 dagar innan hemresa och vi brukar normalt hitta bra priser då vi ligger o bevakar kanske 6-10 månader innan avresa.
Vi brukar faktiskt boka boendet i Orlando först med en överenskommen deal att flygbiljetterna kan påverka +/- någon dag i mån av tillgänglighet. Har man alltför många möjligheter när man söker flyg så ser man inte dom bra dealen i bruset. Gäller nog speciellt för er del som ska boka multistopp.

Men prata du förstånd med "vuxen Nr2" så ska du se att det löser sig, och som sagt Orlando är en vida överlägsen bas jämfört med Redneck bältet där ni tittat nu och utbudet är enormt och priserna humana.
7 juni 2016 16:50
Kan bara understryka att Sebring är helt fel val gällande semestern. Jag har kört igenom vid ett par tillfällen och hade inte ens kunna tänka mig en natt....