International Drive, Orlando, Florida - Hotell mm. mm.

18 jan. 2012 02:07
Visningar: 1260
International Drive, Orlando

Vi har besökt International Drive för att göra en sammanställning på vilken typ av service och underhållning en turist kan hitta längst den här välkända vägen. Tidpunkten för besöket var januri 2012.

Det blir, av naturliga skäl, mycket fokus på de stora temaparkerna under ett besök i Orlando. Men när man är färdig med Disney och Universal, eller vilka parker man nu valt ut, finns det annat område som lätts glömt bort.

Jag tänker på International Drive, vägen som går parallellt med motorvägen. Den uppfattas gärna som bara en transportsträcka mellan parkerna och hotellen eller en väg man väljer för att komma till restaurangen som valts ut för kvällen.
Men bakom de glittrande neonljusen döljer sig inte bara hotell, restauranger och butiker. Här finns också en rad spännande aktiviteter, tillsammans en egen liten nöjespark.

Till exempel bjuder International Drive på flera vattenparker. Här bjuds besökaren också på spännande fasta utställningar, t ex den senaste, om Titanic-katastrofen.

På Magical Midway finns flera hisnande attraktioner, bland annat The Slingshot där man bli uppskjuten i en slangbella och slungas cirka 150 meter upp i luften. Du sitter helt enkelt fastbunden i en stol och skjuts upp under en accelerationskraft av 3G.

Längs International Drive ligger också flera minigolfbanor, alla försöker överträffa varandra vad det gäller kreativ och spännande design.

Det är också i det här området man kan göra klipp på rabatterade biljetter tlll Disney-parkerna, Universal och de andra stora temaparkerna.

Men se upp för luriga time share-försäljare. Det finns bättre sätt att komma ner I pris. Det finns en liten kiosk på 8126 International Drive där man kan köpa billiga biljetter utan att behöva gå på något time share-event.

Det går att spar $25-$30 per biljett. Ett exempel är en grupp som köpte sju biljetter för $300.00. Hade denna grupp köpt direkt från Disney hade priset blivit cirka $630.00 (detta hände under vårat besök). Alltså sparade de över 2 000 svenska kronor!

Men framför allt är förstås International Drive ett hotell-, shopping- och krogområde. Här finns en lång rad hotell i olika prisklasser. Dessutom allt från exklusiva krogar till en uppsjö av snabbmatställen och, inte minst, billiga kinarestauranger med prisvärd buffémat.

Orlandos officiella informationscenter ligger på 8723 International Drive, Orlando, FL 32819. Tel: 407 363 5872, www.VisitOrlando.com.

Mer detaljerad information om International Drive hittar du på: www.florida.nu/international-drive

Nästa vecka besöker vi Lake Buena Vista i Orlando. Det området erbjuder också ett stort utbud av hotell och restauranger. Det ligger dessutom nära Downtown Disney.
18 jan. 2012 02:38
Hej där! Jag besökte nyligen Orlando och bodde då i Lake Buena Vista som lade precis bredvid Downtown Disney. Ville bara tala om att det var bra skrivet av dej! Jag tänkte inte så mycket på alla attraktioner som erbjuds på international Drive, bra att komma ihåg till nästa gång! Tack för ditt informationsnyttiga inlägg.
18 jan. 2012 04:07
Tack för ditt positiva svar. Jag kommer att besöka LBV nu pÅ Fredag för att skriva en artikel även om det området. Som du märkte så är det ett område med något större och högre klass på hotellen.

Det är så mycket som händer på turistmarknaden just nu så det är svårt att hänga med på alla förändringar även för oss som bor här ute. Vad som fanns igår kan vara borta eller förändrat idag.
18 jan. 2012 09:15
Citerat från floridanu:

Det är också i det här området man kan göra klipp på rabatterade biljetter tlll Disney-parkerna, Universal och de andra stora temaparkerna.

Men se upp för luriga time share-försäljare. Det finns bättre sätt att komma ner I pris. Det finns en liten kiosk på 8126 International Drive där man kan köpa billiga biljetter utan att behöva gå på något time share-event.

Det går att spar $25-$30 per biljett. Ett exempel är en grupp som köpte sju biljetter för $300.00. Hade denna grupp köpt direkt från Disney hade priset blivit cirka $630.00 (detta hände under vårat besök). Alltså sparade de över 2 000 svenska kronor!
Hej, detta låter ju mycket märkligt, kan Du förklara hur detta fungerar? Är detta en auktoriserad återförsäljare, är det riktiga förstahandsbiljetter? Andra återförsäljare tar mer än Disney själv gör för vanliga endags biljetter så att en liten återförsäljare kan sälja biljetterna för under halva priset låter inte troligt alls.

Skulle avråda alla från att handla på sådana ställen utan att först noga kontrollera med Disney att de är riktiga biljetter som säljs. Deals som låter för bra för att vara sanna är det oftast något skumt med.
18 jan. 2012 10:58
Floridanu - tack för ditt inlägg!

Vi har kört många gånger upp och ner för driven och jag kan bara hålla med om att här finns mycket att ta del av. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/326524

Tyvärr åker de flesta till "Orlando" just bara för några dagar som de spenderar i parkerna.

Vi var där för 2 år sedan och vi stannade i 2 veckor och det var alldeles för lite. Alla intryck kräver vila emellanåt.

Vi nyttjade driven för både shopping och restaurangbesök och minigolf på någon av alla äventyrs(tema)banor de har.

Nackdelen med USA är ju att det inte är direkt lämpligt för promenader längs vägarna ens på sådana här ställen. Eller se det som en fördel - det är inte trångt på trottoarerna (där det finns).

Längs Int Drive går det bussar som är superbilliga ($2) så man KAN ta sig fram utan bil vid behov. De stannar ofta så du behöver aldrig gå långt, men då tar de oxå lite (för) lång tid om du skall åka långt.
18 jan. 2012 15:54
Mycket bra observation och kommentar fran Floridasidan.

Jag skall tillbaka nu på Fredag (janmuari 20) och skall då undersöka med både återförsäljaren och med Disney’s public relation. Jag har också bra kontakt med Disney’s marketing department (då de har hyrt mitt skepp) och jag kan även gå den vägen för att få information.

Igen, en bra kommentar.
18 jan. 2012 16:23
Nisse2ears,

Du har helt rätt med att det finns bussar som går efter både ID och nu efter Universal Blvd. De börjar att köra kl. 08:00 och slutar 22:30. Den röda linjen går på ID och den gröna på Universal Blvd. Bussarna avgår var 20:e minut och gör många stopp efter vägen. Vi provåkte en bit av linjen och fick sitta på träbänkar (härligt). Vid ett tillfälle stannade den för att synkronicera med tidtabellen. Vi satt då och väntade c:a 5 – 6 minuter innan den började köra igen. Hotellet vi bodde på gav ut gratis 1-dags pass till bussarna.

Det finns trottoarer (tomma som Nisse2ears skriver) på båda sidorna av ID, från konferenshallarna och hela vägen upp till Wet’ Wild.

På tal om Universal Blvd. så tycks det växa upp många nya hotell och restauranger längst den här vägen. Universal går parallellt med ID och detta kan vara ett bra alternative när man söker boende.