Orlando

Av Aalexw
5 mars 2018 18:34 (redigerad)
Visningar: 190
Hej! Just nu planerar jag en resa till Orlando för mig, min pojkvän och våran dotter på 3 år. Vi har aldrig varit i Usa innan så detta ska bli en dröm.
Tanken är att vi åker 2 v i slutet av oktober.

Jag har hittat flyg med KLM och air france, 13h 15min med ett byte. 10.000kr för oss alla tre.
Hotellet heter Qulaity inn at international drive Orlando. Standarden är inte lika hög som I Sverige har jag märkt, men å andra sida kostade det 8000kr för 2 veckor och då ingår frukost, Wi-Fi samt transfer till de olika parkerna. Dessutom kommer vi ju inte spendera massa tid på hotellet. Någon som kan rekommendera detta hotellet eller något liknade?

Vi kommer självklart besöka Disney, gärna alla parker! Förstår att allt inte är för en 3åring, men för min egen skull är det en dröm även om det innebär att bara gå runt och titta.
Och angående Universal, dit vill jag verkligen men finns det absolut inget för små barn? Är det värt att besöka även om man inte kan ägna sig åt attraktioner med små barn?

Undrar också om någon kan rekommendera någon sida där man kan köpa biljetter till alla parker? Såg att någon rekommenderat officialticketcenter. Hur pålitliga är dessa sidor? Någon med erfarenhet? Mvh Alexandra
Av Birgere
5 mars 2018 21:38
Det låter ju som en jätterolig upplevelse för er.
Bra pris...även om ni kanske måste brottas igenom CDG.
Ska ni vara 2 v i Orlando samt reser med en 3 åring så ska ni se till att ha ett boende med riktigt kök och bra faciliteter. Ni kommer att spendera mer tid än vad ni tror på hotellet, ni kan ju inte släpa runt på lilltjejen varje kväll på I-drive.
Nu vet jag inte hur shuttleservicen funkar från just det hotellet men min erfarenhet är att dom tidsmässigt aldrig går när det passar, slutar ofta med att man får ta taxi/uber till eller ifrån parken. Smidigare att köra även om det kostar $20 i parkering. Är det Disney som gäller så köp gärna ett 14-dagars pass, då kan ni åka till parkerna lite när det passar och behöver inte pressa igenom en heldag. Glöm heller inte Legoland.
Du hittar en massa tips här på forumet om Orlando och som vanligt tipsar jag om www.bahamabay.se som har allt i lite till om just Orlando.
5 mars 2018 21:58 (redigerad)
undercovertourist.com för biljetter kan rekommenderas. Har köpt via dem och de går att lita på.
6 mars 2018 09:10
Håller med i allt som Birgere skriver. Lägg lite pengar på en hyrbil så att ni en dag kan ta er till stränderna på västkusten. De där shuttlebussarna till parkerna är ingen höjdare.
Bodde på det hotellet 1995 så min recension är inte aktuell. Bra läge, men hade hellre valt en lägenhet med fullt kök. Då sparar ni mycket tid, pengar och energi. Perfekt med avskilt sovrum när det ska vilas middag.
Tänk halvdagar på parkerna och håll er till Disney och ev SeaWorld. Universal har en mindre barnpark på Island of Adventures, men inget en svensk 3 åring uppskattar. Busch Gardens är också en bra park där djur blandas med superrides. Child swap finns på flera parker om ni också vill åka något.
Av Daytona
6 mars 2018 17:54
Ett råd- hyr lgh eller hotell med kök. Åker man med så små barn så är det guld värt att ha eget kök och lite utrymme. Frukostarna som ingår brukar inte vara någon höjdare, oftast typ wienerbröd/munkar, sockrade flingor och mjölk.

Sök på www.homeaway.com finns massor med hus/lgh i nästan samma prisklass som erat hotell. Området Regal Palms tex där finns det massor med lgh att hyra.
7 mars 2018 08:07
Vart vi än åker så försöker vi boka lägenhet eller lägenhetshotell. Tröttnat totalt på att alltid äta ute och det är så mycket bekvämare att kunna fixa lite själv om man känner för det.
Det finns lågpriskedjor som "Extended Stay America" som har ganska standardiserade rum, ingen lyx och minimal service (man sköter sig själv) men tillräckligt bra för att bo några dagar, speciellt på ställen där man inte spenderar mycket tid på rummet. Ibland har de pool, ibland inte.
Quality Inn är i regel ganska hyfsade och är det "Quality Inn and Suites" går det i regel att bo lite lägenhetsliknande där.
8 mars 2018 22:11
Vi var i Orlando i somras och våra barn tyckte allra bäst om Universal, fast de är 6 och 9 år, men de gillade även Disneyparkerna skarpt. Vi tyckte att man behövde en hel dag i varje park eftersom det är så mycket att se och göra och köerna är ofta låååånga.

Det allra bästa är att skaffa ett sk express pass eller fast pass (eller vad det nu heter) som gör att man får ställa sig i de kortare köerna. När vi var där i Juli fick man annars köa i 1 - 2 timmar, ibland längre, för varje attraktion! Och då hinner man ju inte med så mycket och barnen blir griniga och uttråkade i värmen. Men tyvärr är dessa snabbpass mycket dyra, de kostar lika mycket som inträdet och det är ju inte så jättebilligt.