Universal Orlando på sommaren

Av 1000mil
10 okt. 2021 16:21 (redigerad)
Visningar: 68
Hej!

Vi planerar en resa till Florida i Juli och ska planera in Orlando, Miami och Key West. Jag har läst många trådar här på forumet och förstått att man helst ska undvika helgerna när det gäller parkerna i Orlando. Med vår planering passar det dock bäst att ta parkerna (Universal och Island of adventure) på fredag och lördag efter 4th July och sedan Volcano Bay på måndagen. Är det någon som vet om det kommer vara extra många veckan efter independence day? Och spelar helg eller vardag någon roll på sommaren, eller är det jämnjävligt? Vi kommer så klart ha unlimited express pass och bo vid parken.
11 okt. 2021 14:26
Hej! Jag skulle nog satsa på att ta Orlando på slutet, man är mer jetlaggad än man tror och att börja med Sawgrass Mills första dagen, hmmmmm! Stort, rörigt och väldigt mycket att ta in. Det finns många andra outlets som är bra. Men ofta åker man med halvtomma väskor för att sen shoppa loss i Florida så det kanske är tanken? Sen köra upp till Orlando för att gå på parkerna, nja. Jag tänker att efter ni landat så ta första natten i Miami, sen kör ni pigga ut till KW. Om ni sen ska stanna några dagar i Miami innan ni kör vidare till Orlando, så är ni i lagom semestermood och orkar med parkerna bättre. Det är inte alla hotell som gäller om ni ska ha unlimited expresspass, så ni inte tänker fel när ni bokar. Det är fler besökare på helgerna men på vardagarna är det mycket skolklasser och bussresor till parkerna, de brukar lämna parkerna framåt em då kan det bli lugnare. Jag föredrar mitt i veckan. De olika parkerna har också olika öppettider vissa dagar så planera innan lite. I regel så har Island of Adventure öppet någon eller några timmar längre på sommaren, men kolla deras hemsida, där står öppettiderna. I juli kan det som ni vet regna en del så jag skulle nog försöka ha planeringen lite öppen och inte göra en alltför detaljerad plan för att kunna få det bästa av det mesta. Svårt att veta vilka effekter pandemin har skapat, hur många besökare de tar emot på parkerna. men jag har inte upplevt att det är alltför mycket folk i juli på parkerna och har man unlimited expresspass så är det helt klart hanterbart med köer mm.
Av 1000mil
11 okt. 2021 15:11 (redigerad)
Tack för svar!

Besöket på Sawgrass var så klart lite för att fylla resväskorna, men också för att mellanlanda innan Orlando. Vi har koll på hotellen och expresspass, planen är att ta någon lite billigare (Orlando verkar ha ett stort utbud av vettiga priser till skillnad från Miami Beach och KW) och sedan en natt på Royal Pacific. Vi kommer nog ha flest dagar i Orlando, så vi kan så klart ta någon mall där också.

Eventuellt köra ner till Key Largo första natten eller så stannar vi bara vid hotellet första natten. Vi landar ca 14.45, men behöver stanna på någon Walmart eller liknande och köpa bilstolar och snacks.

Jag önskar vi kunde vara mindre detaljstyrda, men min känsla är att många hotell verkar bokas upp så jag vill gärna boka (avbokningsbart) så det finns en plan.

Vad gäller biljetterna till Universal så ser jag att man kan köpa med "öppet" datum. Men jag tror jag ska ha lite is i magen kring det, det är trots allt 9 månader kvar :)

Nu hoppas jag bara hyrbilarna slutar ha överpris så vi kan boka en sådan också.
11 okt. 2021 15:45
Ja det är mycket bättre prisbild i Orlando!

Om ni inte bokat boende i Orlando så kolla in Bahama Bay.
Priset för Unlimited Expresspass brukar vara rätt saftigt att betala på plats, tänk på att det ingår upptill 4 pass per hotellrum, ibland har man nästan rummet "gratis" då om man ändå ska köpa passen. Vi brukar också bo på Royal Pacific.

Ja det där med hyrbilspriser just nu...
Vi har precis bokat över jul med Avis och fick efter lite trixande ett ok pris. Det blev av någon anledning billigare att ta en riktigt stor bil än en liten personbil. Fri avbokning också. Hoppas de sänker priserna ordentligt, om inte till jul så till maj när vi åker igen...