Önskar tips på weekendresa okt/nov

23 aug. 2013 20:25
Visningar: 2174
Jag och min pappa ska åka på en weekendresa i europa och jag ska välja resmål vilket inte är helt lätt. Så nu behöver jag tips av er :)

Det blir en resa antingen kring 18 oktober eller 18 november.
Jag undrar om det finns några resmål med värme (och inte bara regn) denna tid? jag vill inte på någon sol- och bad resa men det skadar inte med lite värme ;) Jag har ingen lust att frysa pga blåst och regn när man kanske är ute och går en hel dag.

Det jag hittills funderat lite på är Malta, Lissabon, Sicilien eller något annat ställe i Italien eller London (då jag inte varit på några av dessa ställen).

Det jag är lite orolig för om vi åker till London i november är att det alldeles för mycket turister och kallt och blåsigt väder, ska man välja att åka till London en annan årstid tycker ni?

Men som sagt alla tips om olika städer mottages tacksamt :)
23 aug. 2013 20:49
I London är det ALLTID mycket turister så dem kommer du aldrig undan, annat än om du håller dig till områden utan de största attraktionerna. I november börjar det bli julmysigt annars, men det finns ju så klart risk för det trista väder du vill undvika (typ som i Sverige vid samma årstid).

Sicilien vet jag inte vad de har att erbjuda en weekend - men annars har du ju många superfina städer i "norrare" Italien - Florens och Rom t ex som passar för weekendresor. Men där är dt ju också mycket turister.

På Malta har jag bara varit på sommaren, men då det ligger i Medelhavet kan jag tänka mig att klimatet är just så behagligt som du vill ha det i okt rep nov.
Av Tipp1
23 aug. 2013 22:05
Prag:) Vill dit själv hörde med en kompis som kom hem i dag från Prag, hon var supernöjd:) Billigt att äta och dricka:) Och massor att se:)
Av Annl
25 aug. 2013 10:13
Malta är ett trevligt resmål och enligt de som varit där i oktober så är det gott väder då. Så det är definitivt en bra kandidat skulle jag säga.

Budapest är som sagts en riktigt fin stad och det är dessutom billigt där.

Sicilien är väldigt spännande och där bör det ju också vara gott väder. Finns mycket kul att se och uppleva en egentligen behövs mera tid.

Nice och Rivvan är ju alltid trevligt.

har ni inte varit i Rom så är det en fantastisk stad.